ΔΙΑΙΤΑ

Τσικνοπέμπτη και δίαιτα; Πώς μπορείς να τα συνδυάσεις

Ακόμα κι αν είσαι εγκρατής όλο το χρόνο η Τσικνοπέμπτη είναι μέγα δέλεαρ. Έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα κανονίσματος από την αρχή της εβδομάδας. Δεν μπορείς να αρνηθείς πάλι. Κάνεις δίαιτα αλλά έχεις καταντήσει αντικοινωνική.

Θα μείνεις πιστή στη διατροφή γιατί το μπικίνι είναι ο στόχος και δεν παρεκλίνεις ούτε χιλιοστό. Θα βγεις, θα φας, θα χορτάσεις και θα ζυγιστείς στο τέλος του μήνα με υπερηφάνεια.

Η Τσικνοπέμπτη και η δίαιτα μπορούν να συνδυαστούν αρκεί να έχεις υπόψη σου τους 5 βασικούς κανόνες της Βίκυς Μπουκόρου, Διαιτολόγου-Διατροφολόγου.

1. Φάε ένα καλό πρωινό

Το ήξερες ότι το πρωινό σε βοηθάει να μείνεις χορτάτη όλη μέρα; Έτσι, αποφεύγεις τα άσκοπα ανοίγματα του ψυγείου και τα τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Προτίμησε ένα ελαφρύ μεσημεριανό

Σίγουρα θυμάσαι τον κανόνα που μας έλεγαν από μικρά ”Το μεσημέρι τρώμε κανονικά και το βράδυ ελαφρά”. Ε, λόγω της ημέρας θα γίνει μια αναγκαστική αντιστροφή γευμάτων. Μπορείς να έχεις κατά νου: Σαλάτα με τόνο ή κομμάτια από ψητό/βραστό κοτόπουλο, ομελέτα με λαχανικά και σούπα λαχανικών

3. Μην ξεχάσεις το απογευματινό

Είναι απόγευμα, μόλις γύρισες από τη δουλειά και ξεκουράζεσαι χαζεύοντας στον υπολογιστή. Είναι η ώρα που αρχίζει και σε πιάνει μια λιγούρα αλλά λόγω της ημέρας λες ”Αφού σε λίγες ώρες θα φάω, ας μην φάω και απογευματινό”. Μεγάλο λάθος. Το αίσθημα της πείνας είναι εχθρός της δίαιτας αφού σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο. Επίλεξε κάποιο φρούτο, ένα γιαούρτι με μέλι ή ανάλατους ξηρούς καρπούς.

4. Είναι Τσικνοπέμπτη, ήρθες για το κρέας

Και αυτό πρέπει να κάνεις. Άσε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το σαγανάκι και απόλαυσε το κρέας. Παρήγγειλε κάποια σαλάτα, χωρίς dressing, και στη συνέχεια κάποιο ψητό κρέας από το οποίο θα βγάλεις το ορατό λίπος.

5. Αλκοόλ με μέτρο

Εντάξει, δεν θα το απαγορεύσουμε και αυτό. Προτίμησε κάποιο ξηρό κρασί και μέχρι 2 ποτηράκια (εάν δεν είσαι ο οδηγός της παρέας).

Να θυμάσαι πως δεν κάνουμε ολοήμερη νηστεία για να περάσουμε ένα βράδυ καλά. Η δίαιτα απαιτεί μέτρο και όχι θυσίες.