TIPS

8 χορταστικές τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

Όταν κάνεις σωστή διατροφή δεν πρέπει να πεινάς, αυτός είναι ο Νο.1 κανόνας που πρέπει να θυμάσαι όποτε αποφασίζεις να προσέξεις τι τρως. Γιατί η δίαιτα δεν σημαίνει λιμοκτονώ, αλλά τρώω ισορροπημένα γεύματα που με χορταίνουν ενώ παράλληλα με βοηθάνε να χάσω τα περιττά κιλά.

Οι παρακάτω τροφές ανήκουν ακριβώς σε αυτή την κατηγορία καθώς περιέχουν τέτοια θρεπτικά συστατικά που σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη χωρίς όμως να έχεις σκάσει και να έχεις γεμίσει το σώμα σου με ‘κενές’ θερμίδες.

1. Σταυρανθή λαχανικά

Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, η ρόκα και το κουνουπίδι έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες έτσι μπορούν να σε χορτάσουν πολύ πιο γρήγορα χωρίς να ταράξουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου και να σε κάνουν να πεινάσεις άμεσα. Αν δεν σου αρέσουν βραστά ή σε σαλάτα μπορείς να τα κάνεις σούπα ή να τα βάλεις σε ομελέτα!

2. Τυρί

Μπορεί να τρόμαξες με τα λαχανικά από πάνω, αλλά είδες η λίστα έχει και νόστιμες τροφές. Τα γαλακτοκομικά έχουν πρωτεΐνες τις οποίες ο οργανισμός δεν μπορεί να χωνέψει γρήγορα αλλά και ασβέστιο που έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την απορρόφηση λίπους. Έτσι, λίγα γραμμάρια τυρί στη διατροφή σου μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

3. Σμέουρα

Όταν θέλεις να φας κάτι γλυκό προτίμησε μια χούφτα σμέουρα (ή φράουλες ή μύρτιλλα) , αντί για σοκολάτα- το ξέρω είναι σκληρό αλλά επειδή έχει 8 γρ. φυτικής ίνας το φλιτζάνι (και μόλις 65 θερμίδες) θα χορτάσεις και θα γλυκαθείς.

4. Όσπρια

Τα όσπρια δεν τα αγαπάμε πολύ (κακώς) ενώ θα έπρεπε να τους δείχνουμε μεγάλη αγάπη και στοργή καθώς είναι φτηνά, μαγειρεύονται εύκολα και είναι γεμάτα φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που σε χορταίνουν αμέσως. Αν δεν σου αρέσουν ως σούπα μπορείς να βράσεις μια κούπα και να τα προσθέσεις στη σαλάτα σου.

5. Ζωμός

Το ξέρω ότι οι βελουτέ σούπες είναι πιο νόστιμες αλλά έχουν και περισσότερα λιπαρά. Προτίμησε σούπες με ζωμό λαχανικών και κοτόπουλου που είναι γεμάτες βιταμίνες και καθαρή πρωτεΐνη.

6. Smoothies

Εκτός του ότι έχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες από τα λαχανικά και τα φρούτα που έχεις βάλει, περιέχουν και αέρα (!), ο οποίος τα κάνει αφράτα ενώ παράλληλα σε φουσκώνει όσο χρειάζεται για να νιώθεις γεμάτη.

7. Μήλα και αχλάδια

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να φας μήλα και αχλάδια, τα οποία περιέχουν πηκτίνη, η οποία επιβραδύνει σημαντικά τη χώνεψη και έτσι νιώθεις χορτάτη για περισσότερη ώρα.

8. Ποπ κορν

Το ποπ κορν ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ! Ε, ναι λοιπόν το ποπ κορν είναι το πιο υγιεινό από όλα τα σνακ που τσιμπάμε στο σινεμά γιατί περιέχει φυτικές ίνες, αν διαλέξεις μάλιστα αυτό που δεν έχει βούτυρο αλλά μόνο αλάτι θα γλιτώσεις και τις τζάμπα θερμίδες.