ΔΙΑΙΤΑ

Μια διατροφολόγος εξηγεί γιατί πρέπει να τρως junk food χωρίς τύψεις

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έφαγες πίτσα ή ένα λαχταριστό μπέργκερ, με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, bbq sauce και τηγανιτές πατάτες με τσένταρ που λιώνει πρόστυχα πάνω τους; Φαντάζομαι αυτά τα φαγητά δεν εμφανίζονται συχνά στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σου είτε γιατί κάνεις δίαιτα είτε γιατί έχεις αποφασίσει να τρως πιο στεγνά και υγιεινά φαγητά.

Όχι ότι πειράζει να ακολουθείς μια σωστή διατροφή αλλά οι love to hate διατροφολόγοι εξηγούν ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να σταυρώνουμε τον εαυτό μας όποτε νιώθουμε την ανάγκη να υποκύψουμε στο αγαπημένο μας junk food.

Όπως τονίζει η διατροφολόγος Keri Gans, οι περισσότερες γυναίκες τρώνε junk food όταν έχουν πιει, γιατί έχουν χαλαρώσει οι αντιστάσεις τους και δεν τους νοιάζει να γουρουνιάσουν- μόνο που αυτό είναι χειρότερο από το να επιτρέπεις στον εαυτό σου που και που να τρώει ό,τι θέλει. Για αυτό και εκείνη συμβουλεύει τους πελάτες της να μην αποκλείουν από το καθημερινό τους διαιτολόγιο ένα κομμάτι πίτσα ή μερικές τηγανιτές πατάτες και γενικότερα να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τα φαγητά ως ‘καλά’ και ‘κακά’.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να υπερ- αναλύεις τι τρως, αρκεί να τρως συνειδητοποιημένα και ισορροπημένα.