ΔΙΑΙΤΑ

Οι καθημερινές συνήθειες που δυσκολεύουν την απώλεια βάρους ανάλογα με τη δεκαετία που διανύεις

Λαιμαργίες το βράδυ, εγκυμοσύνη, βραδυκίνητος μεταβολισμός... Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε κρατά να επιτύχεις το στόχο σου ως προς το βάρος σου, σε κάθε ηλικιακή φάση της ζωής σου.

Ωστόσο, αν έχεις σωστή στρατηγική, μπορείς να χειριστείς οποιοδήποτε εμπόδιο σου προκύψει, που να αφορά στην απώλεια βάρους, αρκεί να καταλάβεις ότι άλλη αντιμετώπιση χρειάζεται το θέμα στα 20, άλλη στα 30 και άλλη στα 40.

 

Στα 20

Πάντα θα υπάρχει ένα φιλικό γεύμα που θα παραστείς

Εφόσον δεν έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις να σε δεσμεύουν, είναι πολύ λογικό να βρίσκεσαι συχνά έξω τα βράδια. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετές και οι φορές που θα φας έξω με τους φίλους σου το βραδινό σου γεύμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέγεις την πιο υγιεινή επιλογή από τον κατάλογο του εκάστοτε μαγαζιού. Επίσης, μπορείς να κάνεις μια έρευνα και να προτείνεις στους φίλους σου μαγαζιά που το φαγητό τους είναι ποιοτικά μαγειρεμένο, χωρίς πολλά κορεσμένα λίπη (όπως πχ. οι κρέμες γάλακτος).

Τρως κοιτάζοντας κάποια οθόνη

Όταν τρως μπροστά από κάποια οθόνη είτε γιατί τσεκάρεις τα emails σου είτε γιατί ενημερώνεσαι από κάποιο social medium, τρως περισσότερο ενώ παράλληλα νιώθεις λιγότερο ικανοποιημένη από αυτό που τρως. Όσο κι αν δεν είναι εύκολο να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια, σκέψου ότι θα σε σώσει από το να τρως περισσότερο φαγητό αλλά και από τα ενδιάμεσα πολυθερμιδικά snacks.

Τσιμπολογάς αργά το βράδυ

Στη δεκαετία των 20, είναι πολύ σύνηθες να προσπερνάς βασικά γεύματα όπως το μεσημεριανό. Αυτό όμως μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει στα μεταμεσονύχτια τσιμπολογήματα, που είναι ό,τι χειρότερο για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς με τίποτα να “θυμηθείς” να φας ένα βασικό γεύμα, εξαιτίας των υποχρεώσεών σου, απλώς βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου. Πιάνει.

 

Στα 30

Δεν έχεις χρόνο για γυμναστική

Αν είσαι νέα μητέρα, θα ξέρεις ήδη ακόμα και το να προλάβεις να κάνεις ένα ντους η να πλύνεις τα δόντια σου, αποτελεί άθλο, πόσο μάλλον το να πας για μία ώρα γυμναστήριο. Για να μη μένεις αδρανής (κάτι που δεν βοηθάει ούτε την εαυίσθητη ψυχολογία σου σε αυτή τη φάση), μπορείς να καθιερώσεις μια απογευματινή βόλτα για περπάτημα μαζί με το μωρό ή το παιδί σου. 

Το ψυγείο σου είναι άδειο

Ελλείψει χρόνου, νιώθεις ότι συχνά δεν προλαβαίνεις ούτε να πας σούπερ μάρκετ. Παρόλ’ αυτά, βάλε στόχο να το καταφέρνεις έστω μια φορά την εβδομάδα, γιατί θα σε γλιτώσει τόσο από περιττά έξοδα όταν παραγγέλνεις απ’ έξω φαγητό, όσο και από περιττές θερμίδες.

 

Στα 40

Χάνεις μυική μάζα

Όσο ωριμάζεις, οι μύες φυσιολογικά αρχίζουν να χαλαρώνουν, ο μεταβολισμός σου βραδαίνει και έτσι η απώλεια βάρους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, καταναλώνοντας πρωτείνες στη διάρκεια της ημέρας και κάνοντας κάποιου είδους προπόνηση, μπορείς να αντισταθείς σε αυτή τη διαδικασία. Στόχευσε στο να καταναλώνεις 20-30 γραμμάρια πρωτείνης σε κάθε γεύμα και 5-10 γραμμάρια σε κάθε σνακ.

Μαζεύεστε συχνά με φίλους τα βράδια – Και τρώτε

Είναι πολύ όμορφο να έχεις φίλους και να περνάς χρόνο μαζί τους στο χώρο σου ή στο δικό τους. Ακόμα και το φαγητό είναι μια διαδικασία που σας δένει και σας φέρνει πιο κοντά. Έχει μεγάλη σημασία, όμως, να προσέχετε τι τρώτε. Όχι delivery και κατεψυγμένες τροφές, ειδικά τις βραδινές ώρες. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο στο μαγείρεμα και δώσε τόσο μεγαλύτερη ευχαρίστηση στους φίλους σου όσο και πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό σου.