ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δε θα πιστεύεις τι πρέπει να τρως για να αδυνατίσεις

Έκθεση βρετανικών Οργανισμών που βγήκε πριν λίγο στη δημοσιότητα, θα σε κάνει να ξεχάσεις όσα ήξερες σχετικά με τις δίαιτες. "Το να τρως λίπος δε σε παχαίνει" αναφέρει και όπως καταλαβαίνεις μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό *και έτοιμο για φαγητό πλούσιο σε λίπος.

Η έκθεση επικαλείται έρευνες που έχουν γίνει στο University of Cambridge και στο Harvard School of Public Health. Προτείνει να τρώμε τα φαγητά όπως ακριβώς είναι και όχι μετά από ειδική επεξεργασία. Καλεί τον κόσμο να σταματήσει να μετράει θερμίδες και να βγάλει από τη διατροφή του τροφές με επεξεργασμένους υδατάνθρακες καθώς και όσες είναι χαμηλές σε λιπαρά. Όπως υποστηρίζει, έτσι θα μειωθούν τα ποσοστά της παχυσαρκίας και του διαβήτης τύπου 2.

Προτείνει στις βρετανικές αρμόδιες Αρχές, να σταματήσουν να προτείνουν την αποφυγή φαγητών λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος και αντίθετα να κατευθύνουν τον κόσμο στην κατανάλωση των τροφών στη φυσική τους μορφή.  “Τα κορεσμένα λιπαρά δεν προκαλούν καρδιακές παθήσεις” και “τα πλήρη γαλακτοκομικά είναι πιθανό προστατευτικά” αναφέρεται στην έκθεση μεταξύ άλλων.

“Ο οδηγός του Οργανισμού Υγείας της Βρετανίας είναι κατά τη γνώμη μου μια βόμβα για τον μεταβολισμό παρά ένα διατροφικό πλάνο για καλή υγεία. Πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε το μήνυμα που στέλνουμε στο κοινό” επεσήμανε εκπρόσωπος του Εθνικού Φόρα για την Παχυσαρκία, Dr Aseem Malhora.

Πάντως, από τη μεριά του ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Βρετανίας, έχει άλλη άποψη. “Το να ζητάς από τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο λίπος, να βγάλουν από τη διατροφή τους υδατάνθρακες και να αγνοήσουν τις θερμίδες, είναι ανεύθυνο” τόνισε εκπρόσωπος του.

Τα συμπεράσματα δικά σου!