ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

10 τρόποι να κάψεις περισσότερες θερμίδες μέσα σε μία μέρα

Σε λίγους μήνες έχουμε καλοκαίρι. Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά ή γρήγορα θα βγάλεις το καταύμαυρο καλσόν ή το κολάν που φοράς και θα ρίξεις πάνω σου ένα αέρινο φορεματάκι, μία χαριτωμένη φουστίτσα, ένα σορτσάκι. Για να μην μιλήσω για το μαγιό και μας πιάσει όλες μαζί κατάθλιψη. Ωστόσο, κυρίες μου επειδή θέλουμε να βλέπουμε τη ζωή θετικά, θα σας αποκαλύψουμε 12 απλούς τρόπους να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Είναι έξυπνα τα τρικ να μας ακούς.

1. Δώσε προσοχή στο fitness tracker σου

Μπορεί οι άλλοι να γελάνε όταν τους λες πόσα βήματα έκανες σήμερα, αλλά να ξέρεις πως οι ειδικοί λένε πώς ένας fitness tracker σε κάνει να κουνάς το κορμί σου και να ξεπερνάς τους στόχους σου. Για πάμε για 10.000 βήματα την ημέρα να γίνει χαμούλης.

2. Βάλε ξυπνητήρι για να περπατάς

Αν κάνεις μία δουλειά που απαιτεί να κάθεσαι πολλές ώρες σε μία καρέκλα τότε βάλε στο fitness tracker σου ένα reminder, ή βάλε το ξυπνητήρι, για να σηκώνεσαι κάθε ώρα και να περπατάς για πέντε λεπτά. Σκέψου πως σε ένα οκτάωρο θα έχεις περπατήσει 40 λεπτά και θα έχεις κάψει 150 θερμίδες.

3. Βγες από το λεωφορείο ή το μετρό δύο τρεις στάσεις πριν

Για έλα να περπατάμε λίγο. Κάνει καλό και στο να αποσυμπιέζεσαι από τη δουλειά!

4. Πάρκαρε μακριά

Να εύχεσαι, δηλαδή, να μην βρίσκει πάρκινγκ εκεί που θες, από εδώ και πέρα.

5. Μην παραγγέλνεις φαγητό, πήγαινε να το πάρεις

Αντί να περιμένεις το delivery να έρθει, πήγαινε εσύ να πάρεις το φαγητό σου. Και θα έχεις κερδίσει χρήματα και θα έχεις καψει και καμιά θερμίδα.

 

6. Να φοράς ρούχα έτοιμα για όλα

Όταν φοράς ρούχα και παπούτσια άνετα, έχεις περισσότερη όρεξη να κινηθείς και να είσαι σε δράση.

7. Πήγαινε με τις σκάλες όποτε μπορείς

Όποτε μπορείς άσε το ασανσέρ και πήγαινε με τις σκάλες. Ένα καλό κόλπο στο γραφείο είναι να πηγαίνεις στην τουαλέτα άλλου ορόφου. Αν θες να το πας σε άλλο επίπεδο ανέβαινε τις σκάλες δύο δύο και μετά πήγαινε κάτω και επανέλαβε τρεις φορές.

8. Αντί για lunch time τι θα έλεγες για λίγο περπάτημα

Πολλοί πέρνουμε το φαγητό μας στη δουλειά και το τρώμε κοιτάζοντας τον υπολογιστή. Τι θα έλεγες να βγεις λίγο έξω. Έχεις για παράδειγμα 30 λεπτά. Τότε τα 15 λεπτά κάνε power walk ή ανεβοκατέβα τις σκάλες και τα άλλα 15 λεπτά φάε κάτι υγιεινό.

9. Κάτσε όρθια όποτε μπορείς

Το να στέκεσαι όρθιος βοηθά στο να καις περισσότερες θερμίδες, από όσο όταν κάθεσαι. Να στέκεσαι χωρίς να κλειδώνεις τα πόδια και να έχεις έναν ενεργοποιημένο κορμό.

10. Χόρεψε

Δεν ξέρουμε αν αυτό μπορείς να το κάνεις στη δουλειά, αλλά σίγουρα μπορείς να το κάνεις στο σπίτι. Βάλε, λοιπόν, το αγαπημένο σου κομμάτι και κούνα το.