FITNESS

Τα 6 καλύτερα είδη άσκησης που καίνε λίπος και θερμίδες

Ποια θέλει να χάνει χρόνο άσκοπα πάνω σε στρώματα και σε σέλες μηχανημάτων χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα στο κορμί της; Καμία. Ποια έχει χρήματα για personal; Κάποιες. Ποια θέλει όχι μόνο να σφίγγει, αλλά και να γραμμώνει και ν' αδυνατίζει ενώ γυμνάζεται; 'Ολες, σχεδόν. Μην χάνεσαι μέσα σε σετ επαναλήψεων και προπονήσεις που δεν έχουν να σου προσφέρουν αυτό που θες. Διάλεξε ένα από τα παρακάτω είδη άσκησης και κάν'την δική σου! 

Κολύμβηση

Είναι ευχάριστη δραστηριότητα, δουλεύει όλους τους μύες του σώματος, κάνει καλό στη μέση σου που υποφέρει από την καρέκλα του γραφείου και “καίει” 400-700 θερμίδες την ώρα. Αρκεί να μην το κάνεις “χύμα”, τύπου πλάτσα πλούτσα. Όσο καλύτερη τεχνική έχεις, τόσο το καλύτερο. Ρώτα τον προπονητή στο πλησιέστερο στο σπίτι σου κολυμβητήριο.  

Προπόνηση 10 λεπτών

Αν δεν έχεις χρόνο, εδώ είσαι. Υψηλής έντασης άσκηση για 2-4 δεκάλεπτα. Ναι απ’ αυτές που σε πιάνει η “χολή” σου. Θες τρέξιμο με εναλασσόμενα σπριντ; Θες ποδήλατο στην ίδια ταχύτητα; Θες χορό έξαλλο; Ό,τι κι αν επιλέξεις, κάν’το καθημερινά κι έντονα για δέκα λεπτά επαναλαμβανόμενα. Μόνο έτσι σοκάρεται ο μεταβολισμός σου σε τόσο λίγο χρόνο.   

Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής έντασης

‘Η αλλιώς HIIT εκ του High Intensity Interval Training aka εντατική μορφή γυμναστικής που δημιουργήθηκε για να καίει λίπος χάρη σε επαναλαμβανόμενες ασκήσεις που πραγματοποιείς μέσα σε 20-30 λεπτά, 2-3 φορές την εβδομάδα. Συνδυάζει αερόβια με μυική ενδυνάμωση, βελτιώνει το βασικό μεταβολικό ρυθμό, αυξάνει το επίπεδο των ορμονών ανάπτυξης στο αίμα, καθώς και των άλλων ορμονών που επιτρέπουν το χτίσιμο των μυών, αυξάνει την αντοχή και καίει δαιμονισμένα!

Τέννις

Βαριέσαι τα γυμναστήρια, τις κυκλικές προπονησούλες και τα βαράκια; Θες κάτι σε πιο σπορ και freestyle; Να πας να μάθεις τέννις. 500-600 θερμίδες την ώρα. Ok όχι από την αρχή, αλλά σιγά σιγά που θ’ αρχίσεις να μαθαίνεις, θα λιώνεις το λίπος όπως τσένταρ στο φούρνο…

Κυκλικό στο διάδρομο

Όχι απλά ανεβαίνεις και πας με μία ταχύτητα για όσο αντέχεις. Αυτό δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις πάνω σ’ ένα διάδρομο. Αν θες το γυμναστηριακό κολάν να μην τσιτώνει τόσο πάνω στο μπουτάκι, εφάρμοσε κυκλικό πρόγραμμα. Ξεκίνα με 10′ ζέσταμα και μετά από ΄κει φρόντιζε ν’ αλλάζεις ταχύτητα και κλίση κάθε 3′. Ενδιάμεσα κάνε σπριντ για 30”.

Spinning

Ποδηλατάκι για 30′-45′ λεπτά που βρέχει τη φανέλα αφού καίει 400-600 σε ούτε μία ώρα. Το spinning που σφίγγει από γλουτούς και πόδια μέχρι κοιλιακούς και μπράτσα, υπάρχει σε όλα τα καλά ενημερωμένα γυμναστήρια πλέον και απαιτεί γόνατα σε καλή κατάσταση. Μην το ρισκάρεις διαφορετικά γιατί οι εναλλαγές στις ασκήσεις πάνω στο ποδήλατο δεν θα τους κάνουν καλό.