ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το στρατιωτικό μυστικό για να είσαι πάντα συγκεντρωμένη

Ένα ενδιαφέρον τρικ για να παραμείνεις συγκεντρωμένη, μοιράζεται στο motto  ο πρώην ελεύθερος σκοπευτής Jeffry Harrison.

Όπως λέει, ακολουθούσε μια συμβουλή του εκπαιδευτή του με την κωδική ονομασία SLLS. “Όταν η ζέστη, το βάρος, η κούραση, σε δυσκολεύουν να συγκεντρωθείς, κάνε ένα διάλειμμα SLLS. Σταμάτα ό,τι κάνεις. Κοίτα γύρω. Άκουσε τους ήχους. Μύρισε το περιβάλλον” ανέφερε.

Το SLLS είναι ουσιαστικά τα αρχικά των λέξεων Stop, Look, Listen, Smell.

O σκοπός αυτού του τρικ είναι να κάνεις ένα διάλειμμα και να ξανασυγκεντρωθείς. Σύμφωνα με όσα λέει ο Harrison, πραγματικά έχει αποτελέσματα αυτή η τεχνική. Όταν ξεκίνησε να κάνει δουλειά γραφείου, συνέχισε να την εφαρμόζει και είδε ότι πράγματι τον βοηθούσε να μένει συγκεντρωμένος.

Το τρικ

Αν θες να δοκιμάσεις το SLLS, βάλε το κινητό σου να χτυπάει υπενθύμιση κάθε δύο ώρες, μεταξύ 8 π.μ. και 8 μ.μ. και απλά γράψε στην υπενθύμιση το όνομα SLLS break. Όταν χτυπάει, σταμάτα οτιδήποτε κάνεις, άκουσε τι συμβαίνει γύρω σου και πάρε βαθιές ανάσες. Συνέχισε όσο χρειάζεται, για να ανακτήσεις την διαύγεια της παρούσας στιγμής. Μπορεί να χρειάζεσαι 30 δευτερόλεπτα, μπορεί 5 λεπτά. Δώσε στον εγκέφαλο σου τον χρόνο που χρειάζεται.

Αυτή είναι η αρχή. Με τον καιρό, θα σου γίνει συνήθεια και έτσι δε θα χρειάζεσαι τις υπενθυμίσεις. Σταδιακά, μπορείς να το απενεργοποιήσεις και θα δεις ότι κάθε τόσο που θα νιώθεις αναστάτωση ή αποσυντονισμό, θα κάνεις το SLLS break και όλα θα είναι λίγο καλύτερα.