WELLNESS

Το απόλυτο φυσικό μείγμα για λευκότερα δόντια

Κυκλοφορούν εξαιρετικά προϊόντα λεύκανσης εκεί έξω αλλά καμιά φορά μπορεί να έχεις ανάγκη και εσύ να το ρίξεις στους φυσικούς τρόπους. Τι μπορείς να κάνεις; Να πάρεις κουρκουμά! Σου έχουμε όλες τις οδηγίες για το πως ακριβώς θα τον χρησιμοποιήσεις ως λευκαντικό.

Τι θα χρειαστείς: Ένα βαζάκι λάδι καρύδας, ένα μπουκάλι σκόνη κουρκουμά, ένα μικρό μπολ, την οδοντόβουρτσα σου και την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείς.

Τι να κάνεις: Βάλε ένα κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε ένα μπολ. Με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας σου, ανακάτεψε για να γίνει ενιαίο το μείγμα. Μετά βούρτσισε τα δόντια σου ως συνήθως, αλλά αντί να φτύσεις μετά από λίγο, προσπάθησε να αφήσεις το μείγμα στο στόμα σου για μερικά λεπτά. Σκέψου ότι εκείνη την ώρα απομακρύνονται οι κίτρινοι λεκέδες. Κάνε ένα τελευταίο βούρτσισμα και ξέβγαλε.

Γιατί λειτουργεί: Όπως ακριβώς και η μαγειρική σόδα, έτσι και ο κουρκουμάς έχει ελαφρώς λευκαντική ιδιότητα. Απομακρύνει την πλάκα και τους λεκέδες που δημιουργούνται από καθημερινές διατροφικές συνήθειες, όπως ο καφές. Επίσης, είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες και βοηθά στην συνολική στοματική υγεία.

Τι να προσέξεις: Η διαδικασία μπορεί να φέρει ένα μικρό χαμό στο μπάνιο αλλά αξίζει τον κόπο. Επίσης θα δείς ότι δύσκολα θα φεύγει το μείγμα από τα δόντια, αλλά μόλις τρίψεις θα διαπιστώσεις τα αποτελέσματα και θα το ξεχάσεις.