ΔΙΑΙΤΑ

6 τρόποι να διατηρείσαι σε φόρμα ακόμα και όταν είσαι στη δουλειά

''Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω να τρώω σωστά''.Κάθε Σεπτέμβριο λέω ακριβώς το ίδιο πράγμα στον εαυτό μου και λίγους μήνες μετά μασουλάω με μανία πατατάκια ή μπισκότα από το μηχάνημα που βρίσκεται στο γραφείο.

Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσεις ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής ενώ δουλεύεις (σε γραφείο ή όχι δεν έχει σημασία) γιατί όταν τρέχεις σαν τρελή να τελειώσεις τη δουλειά που έχεις το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει είναι αν θα φας  βιολογικά φασολάκια ή μια μπαγκέτα από το διπλανό καφέ. Υπάρχουν όμως μικρά tip που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φόρμα σου ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο.

1. Σήκω από το γραφείο και περπάτα

Πηγαίνεις στο γραφείο το πρωί, ανοίγεις τον υπολογιστή και σηκώνεσαι 1, άντε 2 φορές ίσα για να πας τουαλέτα; Μπράβο, η καθιστική ζωή καταστρέφει με αργό αλλά σταθερό ρυθμό μέρα με την μέρα το σώμα σου. Τρομακτικό; Το ξέρω. Πρέπει να σηκώνεσαι από το γραφείο, να τεντώνεσαι και να περπατάς έστω λίγα μέτρα για να ξεπιάνεται η πλάτη και οι αρθρώσεις σου. Η κίνηση επίσης έχει αποδειχθεί ότι σε κάνει πιο δημιουργικό οπότε στο επόμενο meeting ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

2. Ετοίμασε το γεύμα σου στο σπίτι

Όταν πεινάς δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά και μπορείς να φας ό,τι βλακεία βρεις μπροστά σου. Για να αποφύγεις λοιπόν τα περιττά έξοδα στο delivery (γιατί πάντα εκεί καταλήγεις όταν πεινάς στο γραφείο) ετοίμασε το φαγητό σου από το σπίτι. Έτσι θα μπορέσεις και να ελέγξεις τα έξοδά σου και αν τρως υγιεινά.

3. Προτίμησε ένα υγιεινό σνακ αντί για κάτι σοκολατένιο

Σίγουρα τίποτα δεν συγκρίνεται με τα σοκολατένια μπισκότα, αλλά μια μπάρα δημητριακών με σοκολάτα θα σου δώσει την ίδια ικανοποίηση και σίγουρα λιγότερες θερμίδες. Η ζάχαρη και τα αναψυκτικά θα σου δώσουν ενέργεια για λίγο αλλά μετά θα νιώθεις περισσότερο κουρασμένη από πριν.

4. Πιες νερό

Όταν δουλεύεις είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείς και να μην πιεις νερό για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να αφυδατώνεις σοβαρά τον οργανισμό σου. Η έλλειψη νερού θα ρίξει την ενέργειά σου και θα έχεις πρόβλημα συγκέντρωσης, οπότε μην ξεχνάς να έχεις πάντα δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό για να πίνεις κατά τη διάρκεια της μέρας.

5. Κάνε διάλειμμα

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις μισάωρα διαλείμματα (αν και πολύ θα θέλαμε να κάνουμε τόσο μεγάλα διαλείμματα στο γραφείο) για να ξεκουραστείς, δέκα λεπτά αρκούν για να χαλαρώσεις και να διώξεις την ένταση που έχεις. Πάρε βαθιές ανάσες, κλείσε λίγο τα μάτια σου και σκέψου ότι σε λίγες ώρες θα είσαι στον καναπέ σου αγκαλιά με το μαξιλάρι σου και θα δεις πόσο θα αλλάξει η διάθεσή σου.

6. Διακόσμησε το γραφείο σου

Περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου στο γραφείο, οπότε αν αυτό που βλέπεις είναι ένας μουντός γκρι τοίχος ε, λογικό είναι να νιώθεις down. Ένα μικρό φυτό, μια κορνίζα με την αγαπημένη σου φωτογραφία θα δώσουν θα κάνουν τη διαφορά.