ΠΕΡΙΟΔΟΣ

7 tips για να αποφύγεις τις κράμπες και το πρήξιμο κατά τη διάρκεια της περιόδου

Η περίοδος είναι από τα πιο ενοχλητικά και δυσάρεστα πράγματα που έχει να αντιμετωπίσει μια γυναίκα στη ζωή της- γιατί δεν φτάνουν όλα τα άλλα που έχει να αντιμετωπίσει, κατάλαβες; Τέλος πάντων.

Όταν λοιπόν φτάνει αυτή η στιγμή του μήνα (που κακό χρόνο να’ χει) βιώνουμε αλλαγές τόσο στο σώμα όσο και την ψυχολογία μας (ευχαριστούμε πολύ φύση!!!) που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και μας αφήνουν εξαντλημένες μπρούμυτα σε ένα καναπέ συνήθως κλαίγοντας ή βρίζοντας- αναλόγως την μέρα του κύκλου.

*να πέσει το σκίτσο της αγαπημένης μου Sarah Anderson παρακαλώ*

Βέβαια υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες που δεν νιώθουν τίποτα, τις οποίες ζηλεύω αφόρητα και απορώ- ΑΠΟΡΩ πώς στο καλό γίνεται να περνάνε χαλαρά την περίοδο τους ενώ οι περισσότερες διπλωνόμαστε από τον πόνο. Μεγάλη αδικία.

Αν λοιπόν ανήκεις στην ομάδα που κάθε μήνα υποφέρει από κράμπες και πρήξιμο τα παρακάτω tips από την Isadora Baum, σύμβουλο υγείας σε Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

1. Κάνε γυμναστική

Πριν πεις ‘άσε μας τώρα’ να σε ενημερώσω ότι η γυμναστική βοηθάει την εντερική κίνηση άρα σε ανακουφίζει από το πρήξιμο. Δεν είπαμε να κάνεις προπόνηση Cross Fit αλλά λίγο περπάτημα και μερικοί κοιλιακοί θα σε στείλουν στην τουαλέτα πολύ εύκολα (άρα θα ξεπρηστείς) ενώ το τέντωμα θα ανακουφίσει τους μύες από τις κράμπες.

2. Βάλε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου

Το ξέρω ότι όταν έχεις λιγούρες στην περίοδο θέλεις να φας ό,τι πιο βρωμερό και γλυκό γίνεται αλλά μια σωστή διατροφή με φρούτα θα σε βοηθήσει να μειώσεις το φούσκωμα. Οι μπανάνες και οι πατάτες π.χ σε βοηθάνε να αποβάλλεις τα υγρά ενώ το λαχταριστό μπέργκερ που θέλεις να φας έχει πολύ αλάτι που βοηθάει την κατακράτηση- άρα ενισχύει το φούσκωμα.

3. Πιες πολύ νερό

Στην περίοδο υποφέρουμε από κατακράτηση υγρών (προφανώς) για αυτό το νερό είναι ο #1 σύμμαχός σου αυτές τις δύσκολες μέρες. Μπορεί να βαρεθείς να πηγαίνεις τουαλέτα ΑΛΛΑ έτσι θα γλιτώσεις από τις λιγούρες και από την πρησμένη κοιλιά, plus όταν είσαι σωστά ενυδατωμένη δεν παθαίνεις κράμπες.

4. Κάνε αυτό που σου αρέσει

Όχι, δεν κάνω πλάκα. Το άγχος είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζει το σώμα σου κατά τη διάρκεια της περιόδου, για αυτό προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν ώστε να περάσεις όσο το δυνατόν πιο ήρεμα τις δύσκολες μέρες του μήνα.

5. Πήγαινε για μασάζ

Γενικά το μασάζ είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά αν δεν μπορείς να πληρώσεις έναν επαγγελματία δοκίμασε τουλάχιστον να τρίψεις την κοιλιά σου με λίγο baby oil που θα έχεις ζεστάνει στα χέρια σου.

6. Βάλε ζεστές κομπρέσες στην κοιλιά σου

Μια ζεστή πετσέτα στην κοιλιά σου ή ένα ζεστό μπάνιο θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και θα σταματήσει τις κράμπες. Αν μάλιστα μετά κάνεις και το μασάζ που λέγαμε, θα γίνεις περδίκι!

7. Πιες χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι από τα καλύτερα ηρεμιστικά καθώς τα συστατικά του μειώνουν το άγχος, χαλαρώνουν τους μύες και σε βοηθάει να κοιμηθείς.