ΥΓΕΙΑ

Πονοκέφαλος: 15 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Ξύπνησες με κεφάλι βαρύ κι ένα συνεχόμενο χτύπημα στα μηνίγγια. Λες και το βράδυ δεν κοιμήθηκες από τις 10 αλλά έκανες αχαλίνωτο clubbing μέχρι πρωίας, ήπιες 7 ποτά και σε πήρε ο ύπνος μισή στο κρεβάτι, μισή στο χαλί. Εσύ όμως όντως κοιμήθηκες με τις κότες. Τι συμβαίνει όμως και η Τετάρτη σου πάει τόσο άσχημα;

Έντονος πονοκέφαλος που δε σε αφήνει να δουλέψεις. Είσαι ίδια με τη φωτογραφία. Σαν να σε βλέπεις; Δε θες να πάρεις και φάρμακα. Στηρίζουμε την απόφασή σου να το πολεμήσεις φυσικά. Έχουμε 15 πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις πριν την ύστατη λύση του χαπιού.

1. Πιες νερό. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό όμως ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι σύμπτωμα αφυδάτωσης του οργανισμού.

2. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μασάζ στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη βάση του κρανίου μπορεί να ανακουφίσει τον έντονο πόνο.

3. Πίεσε το σημείο μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Κάνε ελαφρύ μασάζ για περίπου ένα λεπτό σε αυτό το σημείο του χεριού.

4. Τεντώσου. Οι πονοκέφαλοι προκαλούνται συχνά από την ένταση των μυών.

5. Φάε καρπούζι. Μπορεί να μην είναι της εποχής αλλά θα ξέρεις τι να κάνεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για τροφή πλούσια σε νερό. Η ενυδάτωση του σώματος είναι σημαντική.

6. Μασάζ με μέντα στους κροτάφους και το μέτωπο. Το έλαιο μέντας έχει αποδειχθεί πως βοηθά στην καλύτερη ροή του αίματος.

7. Βαθιά ανάσα. Αν αναπνεύσεις βαθιά θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να διώξεις την ένταση.

8. Πιες ένα φλιτζάνι καφέ. Η καφεΐνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, επαναφέροντάς τα στο φυσιολογικό τους μέγεθος.

9. Πιες ξύδι από μήλο. Αραίωσε της σούπας ξύδι σε ένα ποτήρι με νερό. Μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι ή χυμό λεμόνι για να είναι πιο εύγευστο.

10. Κράτα ένα μολύβι με τα δόντια. Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιήσεις τον μυ ”του χαμόγελου” και θα χαλαρώσεις το πρόσωπό σου. Το τέντωμα των μυών συνδέεται με τις κεφαλαλγίες.

11. Πιες τσάι με τζίντζερ. Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να να σε ανακουφίσουν από τον πόνο.

12. Βάλε πάγο στους κροτάφους σου. Η αρτηρία που αιματώνει τον εγκέφαλο περνά από αυτό το σημείο.

13. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Η θερμότητα χαλαρώνει τους μύες.

14. Φάε κάτι πικάντικο. Η καψαϊκίνη είναι το ενεργό συστατικό που περιέχουν τα καυτερά φαγητά. Περιορίζει τον πόνο, όταν ”εισπνέουμε” τη μυρωδιά της.

15. Διαλογισμός. Εστίασε την προσοχή σου σε κάτι άλλο πέρα από τον πόνο. Εισπνοή, εκπνοή.