ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τι θα συμβεί αν δεν πλένεις συχνά το σουτιέν σου

Pexels

Μπορεί ο χρόνος να σε πιέζει, η καθημερινότητα να τρέχει με τρελούς ρυθμούς, αλλά μάλλον πρέπει πάντα να βρίσκεις λίγα λεπτά ώστε να πλένεις τα σουτιέν σου (εντάξει και τα υπόλοιπα ρούχα σου, αλλά πόσο μάλλον τα σουτιέν σου). Ίσως πρέπει να δίνεις λίγη περισσότερη σημασία στα εσώρουχα, αφού εκείνα έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου.

Δες, λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί αν συνεχίσεις να αμελείς το πλύσιμο του σουτιέν σου.

1. Άσχημα πράγματα θα συσσωρευτούν στο σουτιέν

Βακτήρια, λιπαρότητα, βρωμιά, κρέμα σώματος, μικροοργανισμοί, ζυμομύκητες, μύκητες, και αυτά είναι μόνο λίγα από τα αηδιαστικά πράγματα που μπορείς να βρεις στο σουτιέν σου, όσο περισσότερο απέχεις από το να το πλύνεις.

2. Θα αρχίσει να μυρίζει περίεργα

Πιθανότατα έχεις προσέξει πως γενικά αν δεν πλένεις κάτι και το χρησιμοποιείς, αυτό κάποια στιγμή αρχίζει να μυρίζει. Το σουτιέν σου δεν είναι εξαίρεση, άσχετα με το πόσες φορές το ψεκάζεις με άρωμα όταν ετοιμάζεσαι το πρωί. Αυτή η μυρωδιά που θα αποκτήσει κάποια στιγμή το εσώρουχό σου, θα προχωρήσει στη συνέχεια και στα ρούχα σου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή απλά θα κινείσαι και θα αφήνεις μια όχι και τόσο ευχάριστη οσμή. Σκέψου τι ωραία που μυρίζει εκείνο το μαλακτικό ρούχων.

3. Το σουτιέν μπορεί να αποκτήσει λεκέδες

Το αποσμητικό μπορεί να είναι ο καλύτερός σου φίλος, μέχρι όμως να μείνει για αρκετές μέρες στο εσώρουχό σου και να αφήσει εκείνες τις μπεζοκίτρινες κηλίδες. Η σκόνη και η λιπαρότητα επίσης, κάνουν φοβερή παρέα όταν δεν πλένονται και δημιουργούν δυσχρωμίες από τον ιδρώτα, οι οποίες δεν ξεπλένονται και πολύ εύκολα (δοκίμασε μαγειρική σόδα).

4. Μπορεί να έχεις ξέσπασμα ακμής (!)

Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί, κυρίως αν γυμνάζεσαι φορώντας αθλητικό σουτιέν. Τα εσώρουχα με ιδρώτα είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες της εμφάνισης ακμής στο σώμα και αν δεν σου έχει τύχει ποτέ, δεν χρειάζεται να το προκαλέσεις μόνη σου στον εαυτό σου. Επειδή τα σουτιέν είναι σφιχτά και έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου, όλα τα βακτήρια και τα μικρόβια μπορούν με την τριβή και την υπερβολική ζέστη να αναπτύξουν ακμή στην περιοχή κάτω από το στήθος και την πλάτη σου. Τα αθλητικά σουτιέν, ειδικά, πρέπει να τα πλένεις μετά από δύο (το πολύ) χρήσεις.

5. Μπορεί να εμφανίσεις εξανθήματα ή να πάθεις κάποια μόλυνση

Τα ρούχα είναι ένα από τα βασικά πράγματα στη ζωή μας που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό ερεθισμό του δέρματος. Μερικές φορές φταίει το ύφασμα, άλλες όμως ο ερεθισμός οφείλεται στο ότι δεν τα πλένεις αρκετά συχνά. Η περιοχή κάτω από το στήθος είναι ιδανική για τα βακτήρια, αφού διατηρεί μια υγρασία και μια θερμότητα. Το φιλόξενο αυτό περιβάλλον, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία ερεθισμών, εξανθημάτων ακόμα και μόλυνσης.

6. Οι θηλές σου μπορεί να ξεραθούν

Οι σκασμένες θηλές είναι ένα φοβερά άβολο γεγονός και μία από τις βασικές αιτίες είναι φυσικά τα βρώμικα σουτιέν (ειδικά σε συνδυασμό με ξηρό δέρμα). Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και τις ρώγες σου χαρούμενες, θυμήσου να πλένεις το σουτιέν σου μια φορά την εβδομάδα, και όλα καλά.