ΦΑΓΗΤΟ

Σου αρέσει να τρέχεις; Τότε αυτές οι 4 συνταγές με μακαρόνια είναι για εσένα

Δώσε στον άνθρωπο που τρέχει μακαρόνια και πάρ' του τα ασύρματα ακουστικά, το armband για το κινητό μέχρι και τα παπούτσια, για τα οποία έκανε 15 πελματογραφήματα προκειμένου να καταλήξει ότι αυτό είναι το σωστό ζευγάρι που χρειάζεται. Δεν τον νοιάζει. Θα έκανε τα πάντα για μία μπολονέζ. Θα ξεχνούσε και το όνομά του στο άκουσμα του ονόματος Barilla.

Για να είμαι ειλικρινής το τρέξιμο είναι η καλύτερη δικαιολογία για να τρως μακαρονάδες.

Κόκκινες σάλτσες, παρμεζάνα που λιώνει στο στόμα, κομμάτια μοτσαρέλας, μυρωδιά από σκορδάκι που τσιγαρίζεται, απολαυστικά mafaldine, παιχνιδιάρικα fusilli, πέννες που γλιστράνε στη γλώσσα σου. Σου άνοιξε η όρεξη τώρα; Εγώ να δεις τι έπαθα όταν είδα τον Marco Mure να μιλάει για την αγαπημένη του σάλτσα Barilla, την Pesto Rosso με ντομάτα, βασιλικό, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και μπαλσάμικο. Ήθελα να τρέξω στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ και να πάρω μια ντουζίνα να ‘χω, γιατί έρχεται και χειμώνας και…πολλές προπονήσεις. Γιατί αν δεν φας μακανόνια, σύγνώμη αν δεν πας για τρέξιμο ήθελα να πω, τώρα που έπιασαν τα κρύα, πότε θα το κάνεις;

Το βίντεο είναι μια παραγωγή της Barilla σε συνεργασία με το Athens Daily Secret

Για εσένα, λοιπόν, που βρίσκεσαι στο τρέξιμο και είσαι μία εκολλαπτόμενη Abebe Bikila σου έχω τέσσερις φανταστικές και γρήγορες συνταγές για να είναι κάθε μέρα της εβδομάδας και ένα pasta party. Και τι Pasta party; Με ζυμαρικά Barilla.

Πέννες οι πικάντικες

Θα χρειαστείς:

1 πακέτο Penne Rigate Barilla

1 σάλτσα Pomodoro Barilla

Λίγο βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδος κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες

3 πιπεριές Φλωρίνης

Μπούκοβο

Η εκτέλεση:

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε. Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τις πιπεριές μας σε λίγο λάδι και ρίχνουμε τη σάλτσα. Μετά από λίγο ρίχνουμε και το μπόκοβο. Ανάλογα με το πόσο καυτερές θες τις πέννες σου βάζεις και την ανάλογη ποσότητα μπούκοβο. 

Η πολύχρωμη φουσιλοσαλάτα με αβοκάντο

Θα χρειαστείς:

1 πακέτο Fusilli Tricolore Barilla

Λίγο βούτυρο

10 φέτες μπέικον

Χυμός μισού λεμονιού ή λάιμ

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 τομάτες

1 αβοκάντο (προσοχή να είναι ώριμο)

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Λίγη σκόνη σκόρδου

Κόλιανδρο

Η εκτέλεση:

Βράζουμε τα Fusilli σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το αβοκάντο, το χυμό από το λεμόνι ή το λάιμ και χτυπάμε καλά ώστε να γίνουν ένα παχύρευστο dressing. Περιχύνουμε το dressing πάνω στα Fusilli. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον και ρίχνουμε και τη σκόνη σκόρδου και στη συνέχεια το βάζουμε και αυτό στα Fusilli. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας με κομμένες τοματούλες και φρέσκο κρεμμυδάκι. Αν μας αρέσει πολύ το αβοκάντο κόβουμε ακόμα ένα μικρούλι για το βάλουμε και αυτό στη σαλάτα μας. Γαρνίρουμε με κόλίανδρο. 

Η οικογενειακή pasta

Θα χρειαστείς:

1 πακέτο Mafaldine Napoletane Barilla

Λίγο βούτυρο

1 σάλτσα Pecorino Barilla

1 μικρό κρεμμυδάκι

2 σκελίδες σκόρδο

Λιαστές τομάτες

2 μπαλάκια μοτσαρέλα

40 γρ. παρμεζάνα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου χτυπημένους

Η εκτέλεση:

Βράζουμε τα Mafaldine σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε λίγο το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο πυρέξ. Περιχύνουμε τη σάλτσα Pecorino και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Ρίχνουμε την παρμεζάνα μας. Για το τέλος κόβουμε σε φέτες τη μοτσαρέλα και τη βάζουμε πάνω πάνω και το ίδιο κάνουμε και με τις λιαστές τομάτες. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να δούμε τη μοτσαρέλα να λιώνει.

Η μακαρονάδα της τεμπέλας

Θα χρειαστείς:

1 πακέτο Spaghetti Integrale Barilla

Λίγο βούτυρο

1 σάλτσα Basilico Barilla

Φρέσκο βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

Παρμεζάνα

Η εκτέλεση:

Βράζουμε τα Spaghetti Integrale σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και βάζουμε τη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα spaghetti μας με σάλτσα, μπόλικη παρμεζάνα και λίγο βασιλικό για γαρνίρισμα.

Καλή μας όρεξη και πολλά χιλιόμετρα!

Φωτογραφίες-νοστιμιά: Gertrude Gary Milk