ΦΑΓΗΤΟ

Αυγά με σέσκουλα και παρμεζάνα ψητά στο φούρνο

Το cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου μια συνταγή για ένα λιγότερο εύκολο πιάτο, με κύριο συστατικό το αυγό. Μπες στην κουζίνα και σε περίπου μισή ώρα θα το έχεις ετοιμάσει. Η συνταγή, είναι για 4 άτομα.

ΥΛΙΚΑ

20 γρ. βούτυρο για τη φόρμα ψησίματος

50 ml. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες

σέσκουλα περίπου 10 φύλλα χοντροκομμένα

130 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 ντομάτα ξεσποριασμένη κομμένη σε κύβους

4 αβγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το φαγητό μας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα σέσκουλα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα, περίπου για 8-10 λεπτά. Προσέχουμε αν η κατσαρόλα αρχίσει να στεγνώνει να προσθέσουμε λίγο νερό όχι όμως πολύ για να μην μείνει το φαγητό μας με υγρά.

Ανακατεύουμε το μισό τυρί και την μισή ντομάτα και τα πασπαλίζουμε ομοιόμορφα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει. Σπάμε από πάνω τα 4 αυγά και πασπαλίζουμε και πάλι με το υπόλοιπο τυρί και την ντομάτα γύρω γύρω από τα αυγά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι τα ασπράδια των αυγών να είναι εντελώς έτοιμα για περίπου 15-20 λεπτά. Βγάζουμε τα αυγά από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά τα σερβίρουμε πάνω σε μια στρώση από σέσκουλα.

Tip: Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή σε ατομικά φορμάκια!

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Μοσχάρι με πιπεριές

Σούπα με μαυρομάτικα φασόλια και σέσκουλα