ΦΑΓΗΤΟ

Έτσι θα πετύχεις το απόλυτο σφιχτό βραστό αυγό

Λένε πως όποιος θέλει να μάθεις να μαγειρεύει, πρέπει να ξεκινήσει από το να βράζει αυγά. Λες και το σωστά βρασμένο αυγό είναι η πιο εύκολη υπόθεση στον κόσμο.

Θα σου έχει συμβεί ασφαλώς να θες να καταφέρεις τέλειο σφιχτό βραστό αυγό. Θα σου έχει συμβεί, στη συνέχεια, να μην το καταφέρνεις τελικά.

Τι κάνεις τόσο λάθος και το αυγό σου δεν είναι ποτέ τόσο βρασμένο και όπως θες να είναι;

Ακολούθησε αυτό το απλό tip και την επόμενη φορά θα απολαύσεις το τελειότερο βραστό αυγό που δοκίμασες ποτέ.

Βάλε το αυγό μέσα σ’ ένα μπρίκι ή ένα κατσαρολάκι και γέμισέ το με κρύο νερό, μέχρις ότου καλυφθεί το αυγό και τοποθέτησέ το στη φωτιά.

Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, κλείσε τη φωτιά, κάλυψε το μπρίκι με ένα καπάκι και άστο να “ξεκουραστεί” για 17 λεπτά.

Στη συνέχεια, χύσε το ζεστό νερό και ρίξε κρύο νερό στο αυγό. Επανάλαβε και άσε το αυγό σε κρύο νερό για ένα 20λεπτο περίπου.

Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, καθάρισε το αυγό κάτω από τρεχούμενο νερό.

Voila!