ΦΑΓΗΤΟ

Έτσι θα θέλεις να τρως μόνο φρουτοσαλάτες

Το mamapeinao.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, σου δίνει συνταγές για λαχταριστές φρουτοσαλάτες.

Οι φρουτοσαλάτες είναι ένα εύκολος, γρήγορος και πρακτικός τρόπος για να χορτάσουμε, να δροσιστούμε ή και να αποτοξινωθούμε μετά από οποιαδήποτε γευστική ατασθαλία. Όσο, όμως, και να μας χορταίνουν ή να μας αναζωογονούν με τη δροσιά και κυρίως τη ζουμερή γεύση τους, δεν έχουν μια καθημερινή θέση στη διατροφή μας. Εμείς βρήκαμε ορισμένους τρόπους για να κάνουμε τη φρουτοσαλάτα πιο ελκυστική.

1. Ντρέσινγκ με γιαούρτι

 

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα ντρέσινγκ με γιαούρτι, λίγο μέλι και φρέσκο δυόσμο με το οποίο θα περιχύσετε τα φρούτα. Η γεύση και το άρωμα του γιαουρτιού θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια γεύση της φρουτοσαλάτας σας.

2. Φρέσκα μυρωδικά και χυμός μοσχολέμονου

 

Φρεσκοκομμένος βασιλικός, δυόσμος ακόμα και εστραγκόν είναι μυρωδικά που ταιριάζουν ιδανικά με τα φρούτα. Αν προσθέσετε και λίγο χυμό μοσχολέμονου, η γεύση της φρουτοσαλάτας γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερη.

3. Ψητά φρούτα

 

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύγευστα είναι τα ψητά φρούτα, αφού είναι πιο γλυκά στη γεύση και βέβαια πιο μαλακά στην υφή. Δοκιμάστε, λοιπόν, να φτιάξετε μια φρουτοσαλάτα με ψητά ροδάκινα, αχλάδια, σύκα, γκρέιπφρουτ και ανανά, αλλά και αχλάδι ή μήλο.

4. Κινόα

 

Η κινόα ταιριάζει ιδανικά με τα φρούτα. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

5. Φρούτα με λαχανικά

 

Καρπούζι με αγγούρι, ραπανάκια ή και με ντοματίνια. Φρούτα του δάσους, μήλο ή αχλάδι με ρόκα και μαρούλι. Οι γευστικές προτάσεις είναι αμέτρητες ανάλογα με τα φρούτα της εποχής.

6. Κρασί

 

Πόσες φορές δεν έχουμε συνοδεύσει το κρασί μας με φρούτα; Οπότε και στη φρουτοσαλάτα, η προσθήκη ενός γλυκού κατά βάση κρασιού είναι μια έξυπνη και κυρίως μυρωδάτη λύση!

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao.gr

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Κορμός με σοκολάτα και φράουλες