ΦΑΓΗΤΟ

Γαλλική κρεμμυδόσουπα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

To cookbox.gr σου δίνει τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για γαλλική κρεμμυδόσουπα. Θα χρειαστείς λιγότερο από μια ώρα για να την ετοιμάσεις!

ΥΛΙΚΑ

5 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες

45 γρ. βούτυρο φρέσκο

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2000 ml ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών

Αλάτι κατά βούληση

1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες

50 ml. ελαιόλαδο

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διαφανή και να μαλακώσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσουν.

Προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε το ζωμό βραστό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα (Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο και να το προσθέσουμε στο τέλος, ανάλογα με το πόση πυκνότητα θέλουμε να έχει η σούπα μας). Βράζουμε για 20-30 λεπτά.

Όταν η σούπα μας μαγειρευτεί, μπορούμε να την χτυπήσουμε λίγο στο μπλέντερ.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τις φέτες από την μπαγκέτα, τις ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και τις βάζουμε στο φούρνο. Τις ψήνουμε μέχρι να γίνουν σαν φρυγανιές.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε τριμμένη γραβιέρα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βάζουμε στα πιάτα τη σούπα και 1 – 2 φέτες ψωμί με λιωμένη γραβιέρα.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Τάρτα πικρής σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας με άρωμα Bailey’s