ΓΑΜΟΣ

Ιδέες για φθηνές τούρτες γάμου

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σας δίνουν tips και συμβουλές για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας.

Αν έχεις βγει εκτός προϋπολογισμού στα έξοδα του γάμου σου, τότε η γαμήλια τούρτα είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσεις να ‘κόβεις’! Μπορείς να μειώσεις το κόστος ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, χωρίς φυσικά να χρειαστεί να συμβιβαστείς στην ποιότητα.

Γαμήλια τούρτα ή επιδόρπιο;

Η τούρτα του γάμου είναι συνήθως και το επιδόρπιο που προσφέρουμε στους καλεσμένους μετά το δείπνο. Οπότε μην αγχωθείς να έχεις επιπλέον γλυκά στη δεξίωση. Αν παρόλα αυτά θέλεις να είσαι σίγουρη πώς θα υπάρχει γλυκό για όλους μπορείς να αγοράσεις μια μικρή και πιο οικονομική γαμήλια τούρτα την οποία θα κόψεις ενώπιον όλων και μετά να σερβίρεις μικρά cup cakes ή μια τούρτα πιο οικονομική χωρίς έξτρα στολισμό.

Ψεύτική τούρτα!

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις με μια μεγάλη και πολυεπίπεδη, γαμήλια τούρτα τότε πάρε μια… ψεύτικη! Μπορεί να ακούγεται περίεργο όμως συνηθίζεται. Συνήθως οι ζαχαροπλάστες φτιάχνουν την κορυφή της τούρτας κανονικά ενώ κατασκευάζουν τους κάτω ορόφους από υλικά που μοιάζουν με την κανονική. Έτσι μπορείς να έχεις την πολυόροφη τούρτα που πάντα ονειρευόσουν, πληρώνοντας μόνο τον ένα όροφο!

Διακόσμηση

Ενημέρωσε τον ζαχαροπλάστη σου για τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και σχεδιάστε μαζί μια οικονομική τούρτα. Τα υλικά της τούρτας όσο και ο στολισμός της μπορούν να μειώσουν το κόστος. Για παράδειγμα τα φρέσκα λουλούδια μπορεί να είναι πιο ακριβά από κάποια ζαχαρωτά ή κορδέλες. Οι επιλογές που σου προσφέρονται είναι αρκετές για αυτό δεν θα χρειαστείς να συμβιβαστείς σε πολλά για να φτιάξεις μια ονειρική και ταυτόχρονα οικονομική γαμήλια τούρτα.

Γεύσεις…

Κι όμως υπάρχουν κάποιες ‘γεύσεις’… που κοστίζουν πιο ακριβά. Οι τούρτες με κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι πολύ πιο φθηνές από τις τούρτες με fondant. Το fondant διατηρείται πιο εύκολα σε ζεστές θερμοκρασίες για αυτό κοστίζει και πιο ακριβά. Από την άλλη ενώ η κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να λιώσει… είναι πιο νόστιμη! Φρόντισε απλά να σερβιριστεί αμέσως και φυσικά να είναι φρέσκια! Προτού διαλέξεις κάποια έξτρα γεύση για την τούρτα, όπως π.χ. καρύδα ρώτα τον ζαχαροπλάστη για το κόστος καθώς οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τη γεύση.

Σπιτική τούρτα!

Ακούγεται αγχωτικό όμως δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αν οι καλεσμένοι σου δεν είναι πολλοί τότε γιατί να μην μειώσει το κόστος της γαμήλιας τούρτας φτιάχνοντάς την εσύ ή η μαμά σου; Καταρχήν κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος τρώγοντας κάτι σπιτικό και επίσης μια σπιτική τούρτα μπορεί να είναι πιο φθηνή χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα είναι εξίσου νόστιμη.

Tip!

Προσπάθησε να βρεις κάποιον εκπαιδευόμενο ζαχαροπλάστη ο οποίος θα αναλάβει τη γαμήλια τούρτα σου σε πολύ πιο οικονομικές τιμές!

 

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr:

“I dreamt of a Butterfly” by Katia Delatola

Στέφανα Γάμου Jennifer’s

Εναλλακτική Τούρτα Γάμου