ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Σοκολατένιο γλυκό με μόνο 90 θερμίδες

Πεθαίνεις για γλυκά. Θα μπορούσες κάθε μέρα να τρως μόνο σοκολάτες, μπισκότα, κέικ και τίποτα άλλο. Έχεις μεγάλη αδυναμία στα γλυκά με σοκολάτα αλλά τον τελευταίο καιρό προσπαθείς να τα ''κόψεις'' γιατί έχεις παχύνει.

Δεν χρειάζεται. Μπορείς να φας το γλυκάκι σου χωρίς να πάρεις πολλές θερμίδες. Αρκεί να βρεις την σωστή συνταγή. Αυτές οι μπουκίτσες σοκολάτας έχουν μόνο 90 θερμίδες. Τι λες;

Μπουκίτσες σοκολάτας

Θερμίδες: 90

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο

2/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

2 κρόκους αυγού 

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 του φλιτζανιού turbinado ζάχαρη

Σοκολάτα ganache

Εκτέλεση

1. Βάλε σε ένα μπολ, το βούτυρο και την μαύρη ζάχαρη. Χτύπησε τα με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια ρίξε τους κρόκους των αυγών και τη βανίλια στο ίδιο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα χτύπησε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου(νούμερο 1) ώσπου να ομογενοποιηθούν. Κάλυψε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο για μισή ώρα.

3. Τοποθέτησε το 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη Turbinado σε ένα ρηχό μπολ. Πλάθουμε τη ζύμη (όταν την βγάλουμε απ’ το ψυγείο) σε μπάλες και βουτάμε το μπουκίτσα στη ζάχαρη. Μετά τοποθετούμε τις μπουκίτσες σε μια λαδόκολλα. Πάτησε με τον αντίχειρά σου στο κέντρο κάθε μπουκίτσας για να κάνεις μια μικρή τρυπούλα.

4. Ψήσε τα μπισκότα στο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Περίμενε να κρυώσουν.

5. Λιώσε την σοκολάτα ganache και ρίξε την στην τρύπα που δημιούργησες στις μπουκίτσες. Έτοιμο. Βάλτες στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.