ΓΛΥΚΑ

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σορμπέ

Το Mamapeinao μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τέλειο σορμπέ.

Γαλλικό, δροσερό, χωρίς πολλές θερμίδες το σορμπέ ή επί το γαλλικότερον sorbet μπορεί να γίνει το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Το σορμπέ αποτελείται μόνο από χυμό ή πουρέ φρούτων  και νερό ή και προαιρετικά κάποια γλυκαντική ουσία  όπως ζάχαρη ή σιρόπι,  δηλαδή δεν περιέχει γάλα, αβγό ή ακόμα και βούτυρο, ενώ δεν έχει την κρυστάλλινη υφή της γρανίτας.

Λέγεται ότι το σορμπέ έγινε το αγαπημένο παγωμένο επιδόρπιο της γαλλικής αριστοκρατίας όταν η Μαρία των Μεδίκων έφθασε στο Παρίσι το 1533 για να παντρευτεί τον Ερρίκο Β’,  μετέπειτα μονάρχη της Γαλλίας. Μέχρι και το τέλος του 17ου αιώνα, το σορμπέ ήταν το αγαπημένο επιδόρπιο των Γάλλων το οποίο έτρωγαν κατά τη διάρκεια του γεύματος, ανάμεσα στα διάφορα πιάτα που τους σέρβιραν, ώστε να μην αναμειγνύονται οι διάφορες γεύσεις. Από τον 18ο αιώνα και μετά, το σορμπέ διαδόθηκε και έγινε το αγαπημένο επιδόρπιο πολλών που συνηθίζουν να το απολαμβάνουν στο τέλος του φαγητού τους ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού η δροσιά κι η γεύση του είναι μοναδική. Πώς θα πετύχετε υπέροχο σορμπέ με τα χεράκια σας;

Σας δείχνουμε τον τρόπο σε 6 απλά βήματα!

1. Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι σχετικά ώριμα.

2. Αν προτιμήσετε πουρέ φρούτων, λιώστε τα φρούτα πολύ καλά. Χρησιμοποιήστε το μπλέντερ για καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Μόλις ο πουρές φρούτων αποκτήσει μια μαλακή ομοιογενή υφή, προσθέστε στο μείγμα το νερό και χτυπήστε το ξανά πολύ καλά.

4. Το μείγμα πρέπει να το αποθηκεύσετε σε ρηχό σκεύος, να το καλύψετε με μεμβράνη και να το αφήσετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

5. Αφού το βγάλετε από την κατάψυξη, το σπάτε σε μικρά κομμάτια τα οποία και τα βάζετε ξανά στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ μαλακό και να μην έχει κρυστάλλους

6. Το σερβίρετε αμέσως. Αν όμως είναι πολύ παγωμένο, το αφήνετε στο ψυγείο (στη συντήρηση για 15 περίπου λεπτά) πριν το σερβίρισμα.

Bonus συνταγή για σορμπέ φράουλα

Υλικά (για 3 μερίδες)

4 φλιτζ. φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)

3/4 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα

1 πρέζα αλάτι

2 κ.γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1/3 φλιτζ. νερό

Προετοιμασία

Στο μπλέντερ, βάλτε τις φράουλες, το αλάτι και το μισό φλιτζάνι της μαρμελάδας φράουλας. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τον χυμό λεμονιού, την υπόλοιπη μαρμελάδα και το νερό και χτυπήστε το ξανά. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο ακολουθήστε τα βήματα 4, 5 και 6 που αναφέρονται παραπάνω.

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao

Το μενού της εβδομάδας! Τι θα φάμε σήμερα;

Κίτρινο ρύζι με αρακά και καρότο