ΚΡΕΑΣ

3 κόλπα για να φτιάχνεις τέλειες μπριζόλες

Το μόνο φαγητό που τρώνε στο σπίτι και δεν παραπονιούνται. Μπριζόλες να βγάζεις στο τραπέζι 7 ημέρες την εβδομάδα και δε θα δυσανασχετήσει κανείς. Προσπάθησε να φέρεις απέξω απέξω πως αύριο θα φτιάξεις φακές και μιλάμε πάλι για τις αντιδράσεις που θα αντιμετωπίσεις.

Θέλεις να μάθεις τα σωστά μυστικά; Θέλεις να είσαι ειδική στην προετοιμασία και το ψήσιμο; Τρία βήματα θα ακολουθήσεις και αμέσως η ζωή σου στην κουζίνα θα γίνει ευκολότερη και οι έπαινοι θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Καυτό τηγάνι

Το πολύ ζεστό τηγάνι δίνει τη δυνατότητα στο κρέας να θωρακιστεί εξωτερικά και να μείνει ζουμερό στο εσωτερικό του. Για να ξέρεις πότε έχει τη σωστή θερμοκρασία μπορείς να ακολουθείς ένα κόλπα. Αν το χέρι σου αντέχει πάνω από το τηγάνι (όχι να ακουμπήσει, μη γίνει το λάθος) για 2 δευτερόλεπτα τότε είσαι έτοιμη να τοποθετήσεις την μπριζόλα.

Σωστή προετοιμασία

Όσο καλό κι αν είναι το κρέας που θα αγοράσεις χρειάζεται ένα παραπάνω ”πείραγμα”. Βγάλτο από το ψυγείο 15 λεπτά πριν το ψήσιμο και αλάτισέ το. Το αλάτι θα βοηθήσει στη γεύση αλλά θα φτιάξει και μία ωραία κρούστα.

Ψήσιμο

3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 από την άλλη. Την αφήνεις να ”ξεκουραστεί” για λίγα λεπτά και μετά την κόβεις σε κομμάτια.