ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

8 τροφές για να αποτρέψεις την ξηρότητα στην επιδερμίδα σου

Μπορεί να ανυπομονούμε για τον χειμώνα και να περιμένουμε πως και πως να χωθούμε στον καναπέ αγκαλιά με μια αφράτη κουβέρτα και μια κούπα ζεστή σοκολάτα, αλλά αυτό που δεν θέλουμε καθόλου να συμβεί είναι η ενοχλητική ξηρότητα στην επιδερμίδα μας.

Πώς θα γίνει όμως να μην φας όλα σου τα χρήματα στα body butter, τα λαδάκια, τις ενυδατικές προσώπου και σώματος; Πρέπει να πας σούπερ μάρκετ ή λαϊκή- δεν κολλάμε εκεί. Καλά διάβασες, η λύση βρίσκεται στα ψώνια της εβδομάδας καθώς υπάρχουν κάποιες τροφές που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού σου και βοηθάνε σημαντικά την υγειά της επιδερμίδας σου. Λιγότερο επεξεργασμένα φαγητά, ελαιόλαδο και αβοκάντο είναι μόνο μερικά από αυτά που θα σε κάνουν να λάμπεις (μπάμπη μου) τον χειμώνα και να μην νιώθεις αυτό το εκνευριστικό τράβηγμα στο πρόσωπο όταν βγαίνεις έξω.

Την επόμενη φορά που θα πας λοιπόν στο σούπερ μάρκετ μην ξεχάσεις να πάρεις: Φρέσκο ψάρι, ξηρούς καρπούς (κυρίως καρύδια), σπόρια (που μπορείς να τα βάζεις στη σαλάτα), μπρόκολο, ελαιόλαδο, αβοκάντο, σπανάκι και κάλε.

Επίσης να θυμάσαι ότι όσο γεμίζεις τον οργανισμό σου με τροφές πλούσιες στην βιταμίνη Κ, όπως οι παραπάνω, θυμίσου να μειώσεις τις ποσότητες καφέ και αναψυκτικών που πίνεις καθημερινά καθώς επιδεινώνουν την κατάσταση.