ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να βάλεις ποτέ ξανά κρέμα γάλακτος στην καρμπονάρα

Η καρμπονάρα είναι μια από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες πολλών ανθρώπων (προσωπικά δεν βάζω ΤΙΠΟΤΑ πάνω από τα μακαρόνια με κιμά, αλλά οκ το δέχομαι) και χαρακτηρίζεται συχνά ως ένα από τα πιο νόστιμα comfort food.

Λογικό θα μου πεις γιατί έχει μπέικον και κρέμα γάλακτος.

Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να μάθεις ότι η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα ΔΕΝ έχει κρέμα γάλακτος. Σοκαριστικό, το ξέρω. Τόσα χρόνια τρως λάθος καρμπονάρα, αλλά μην ανησυχείς εγώ είμαι εδώ για να σου πω τη σωστή συνταγή, αλλά πρώτα ας κάνουμε ένα μικρό μάθημα ιστορίας.

Η καρμπονάρα λοιπόν έκανε την εμφάνιση της στη Ρώμη στα μέσα του 19ου αιώνα και ήταν το φαγητό που έτρωγαν συνήθως οι ανθρακωρύχοι- αυτό πιστεύω αρκεί για να σε πείσει ότι η κρέμα γάλακτος δεν ήταν το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, εκτός αν οι φτωχοί εργάτες φρόντιζαν να έχουν πάντα στο ντουλάπι τους μια full fat κρέμα γάλακτος.

Τα 5 βασικά συστατικά λοιπόν αυτής της μακαρονάδας είναι: κρόκος αυγού, πεκορίνο, guanciale (παστό κρέας από το σαγόνι ή τα μάγουλα του χοιρινού), μαύρο πιπέρι και σπαγγέτι (duh).

Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι αυτός που είχε την φαεινή ιδέα να προσθέσει κρέμα γάλακτος σε αυτή την απλή και πεντανόστιμη συνταγή ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως θα τον θέλαμε σε κάποιο meeting γιατί οι ιδέες του φαίνεται να πιάνουν τόπο. Οι περισσότεροι σεφ δέχονται να αντικαταστήσεις το πεκορίνο με παρμεζάνα και το guanciale με πανσέτα ή μπέικον ωστόσο στην κρέμα γάλακτος τραβάνε την γραμμή γιατί αλλάζει τελείως τη γεύση.

Βέβαια αν δεν έχεις πρόβλημα με το γεγονός ότι εκτελείς τη λάθος συνταγή δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις συνήθειες, αλλά τουλάχιστον κάνε μια δοκιμή- έτσι για να λες ότι έχεις φάει μια αυθεντική ιταλική καρμπονάρα και όχι μόνο την ντεμέκ.