ΣΥΝΤΑΓΗ

4 πανεύκολες συνταγές με μπανάνες για να δοκιμάσεις

Είναι το φρούτο που δεν έχει εποχή. Όποτε και να πας στο σούπερ μάρκετ θα το βρεις. Άσε που είναι εύκολο στη μεταφορά στο γραφείο και δε χρειάζεσαι μαχαίρι για να το καθαρίσεις.

Όσο κι αν θέλουν να την σαμποτάρουν έχει 120 θερμίδες, είναι χορταστική και μετά από 10 λεπτά δεν πεινάς όπως θα συνέβαινε με τα μήλα ή με τις φράουλες. Έτσι λοιπόν στηρίζουμε τις μπανάνες και βρίσκουμε συνταγές εύκολες για να δοκιμάσεις.

Δε χρειάζεται να είσαι σεφ. Θα χρειαστείς μπανάνες και ελάχιστα υλικά. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και θα εντυπωσιάσει όσους το γευτούν.

Παγωτό μπανάνα με 1 υλικό

 

Κόβεις τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις βάζεις στην κατάψυξη για να παγώσουν. Μόλις γίνει αυτό τις βάζεις στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μετά από λίγα λεπτά το παγωτό σου είναι έτοιμο.

Τηγανητές μπανάνες με κανέλα

 

Κόβεις τις μπανάνες σε φέτες. Ανακατεύεις σε ένα μπολ 5 κουταλιές αλεύρι, 3 κουταλιές μέλι και λίγο νερό ώστε  να γίνει το κουρκούτι. Τις βουτάς και τις τηγανίζεις μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζεις με κανέλα.

Μπανάνες τσιπς

 

Κόβεις τη μπανάνα σε λεπτές φέτες και ρίχνεις χυμό από μισό λεμόνι για να μη μαυρίσει. Τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί για 3 ώρες και μετά βάζεις τις φέτες σε προθερμασμένο φούρνο για 3-4 ώρες μέχρι να στεγνώσουν. Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Smoothie μπανάνα

 

Θα χρειαστείς μία μπανάνα, ένα ποτήρι νερό και ένα μπλέντερ. Βάζεις και τα δύο υλικά μαζί και σε ελάχιστα λεπτά έχεις ένα ωραιότατο smoothie.