ΖΥΜΑΡΙΚΑ

4 συνταγές για…αλλιώτικα τορτελίνια

Αγαπώ τα τορτελίνια. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα περάσουν από την κουζίνα μου και ακολούθως το στομάχι μου. Έτσι, έχω ψάξει κατά καιρούς να βρω κάθε τρελή σάλτσα που μπορεί να τους πηγαίνει και τελευταία αναζητώ και συνταγές.

Ξέρεις, άλλους τρόπους που μπορώ να τα έχω στο μενού μου και όχι το κλασικο “βράσιμο, σερβίρισμα, σάλτσα, τυρί”. Αν είσαι σαν εμένα, αρχικά κόλλα πέντε και μετά βάλε ποδιά. Βρήκα μερικές συνταγές που πραγματικά είναι πρωτότυπες και όχι ιδιαίτερα δύσκολες.

Είναι ωραίες όχι μόνο για να τις φτιάχνεις για τον εαυτό σου αλλά και σε τραπέζια με φίλους. Μπες στην κουζίνα και θα με θυμηθείς!

Σουβλάκι

Υλικά (για ένα τεμάχιο):  8 τορτελίνια, 8 φέτες σαλάμι αέρος, 8 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό, 2 καρδιές αγκινάρας κομμένες στα τέσσερα,  4 ντοματίνια, 4 κομματάκια μοτσαρέλλας, 4 ελιές (προφανώς κομμένες στα δύο, χωρίς κουκούτσια).

Εκτέλεση: Βάλε σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, στο μάτι της κουζίνας. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε τα τορτελίνια και άφησε τα να βράσουν. Στράγγισε.

Στη συνέχεια, άρχισε να βάζεις σε ένα ξύλινο καλαμάκι με τη σειρά τα υλικά σου. Φυσικά μπορείς να αυτοσχεδιάσεις!

Σούπα

Υλικά για 6 άτομα: 15 ml. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, 2 φύλλα δάφνη, 1/2 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι κοπανισμένο, 800 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη, 900 ml ζωμό λαχανικών, 4 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα, 120 γρ. γιαούρτι, 1000 γρ τορτελίνια με γέμιση τυριού, Αλάτι κατά βούληση.

Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, τις ντομάτες, το ζωμό, το βασιλικό και αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε τα φύλλα της δάφνης και επεξεργαζόμαστε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ώστε να γίνει χυλός. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε στη σούπα το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ακόμη ζεστό.

Σαλάτα

 

Υλικά για 15 μερίδες: 2 πακέτα τορτελίνια, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και 1 1/4 φλυτζάνια, 4 φλυτζάνια φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους, 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο εστραγκόν,  4 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού κομμένα σε λεπτές λωρίδες (σιφονάντ), 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, 6 κουταλιές χυμό λεμόνι, 30 λεπτές φέτες μοτσαρέλλα, 4 φλυτζάνια φρέσκια ρόκα,

Εκτέλεση: Ρίξε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με αλάτι και άφησε τα να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, στράγγιξε τα και ανακάτεψε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα και τη ρόκα. Για να σερβίρεις, άπλωσε τη μοτσαρέλλα σε στην περίμετρο ενός μεγάλου σκεύους. Ρίξε τα τορτελίνια στη μέση και από πάνω, τη ρόκα.

Τηγανητά

 

Υλικά για 4-6 μερίδες: 1 πακέτο τορτελίνια, 1/4  φλιτζανιού τρίμμα φρυγανιάς, 1/4 φλιτζανιού νιφάδες καλαμποκιού τριμμένες, αλάτι και πιπέρι, μαϊντανός για τη γεύση, λάδι, 1 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση: Μαγείρεψε τα τορτελίνια. Ξέπλυνε τα όταν είναι έτοιμα, με κρύο νερό και άφησε τα να κρυώσουν λίγο. Σε μια μεγάλη αεροστεγή πλαστική σακούλα, ρίξε το τρίμμα φρυγανιάς και των νιφάδων καλαμποκιού, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Μετά, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε το λάδι και άφησε το να σε μέτρια φωτιά. Βούτηξε λίγα λίγα τα τορτελίνια στο αυγό και μετά ρίξ’ τα στη σακούλα. Κούνησε καλά ώστε να απλωθεί το περιεχόμενο σε όλη την επιφάνεια τους. Μόλις έχει βράσει το λάδι ρίξε το περιεχόμενο της σακούλας σιγά – σιγά. Βγάλ’ τα μόλις ροδίσουν και συνέχισε με την επόμενη παρτίδα.

Σέρβιρε με σάλτσα ντομάτας για.. νόστιμες βούτες.