ΣΥΝΤΑΓΗ

Εύκολο σουφλέ τυριών

Το cookbox.gr μπαίνει στο... χουχουλιάρικο κλίμα του Φθινοπώρου και σου προτείνει να φτιάξεις ένα γευστικό σουφλέ τυριών. Δε χρειαστείς πάνω από μια ώρα και οι καλεσμένοι σου θα εντυπωσιαστούν από τη νοστιμιά αυτού του πιάτου!

ΥΛΙΚΑ

6 αβγά μεγάλα

120 ml. γάλα εβαπορέ

80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon

Αλάτι χοντρό 1/2 κ.γ.

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.

220 γρ. τσένταρ τριμμένο

310 γρ. τυρί κρέμα

Χρόνος προετοιμασίας: 55 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 12

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς και λαδώνουμε ένα πυρέξ. Εναλλακτικά κάνουμε ατομικά σουφλέ λαδώνοντας μικρές ατομικές φόρμες.

Σε ένα μεγάλο μπλέντερ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να κάνουν ένα λείο μίγμα.

Προσθέτουμε στο μπλέντερ το τσένταρ και το τυρί κρέμα κομμένο σε κομμάτια. Χτυπάμε το μίγμα για να ενσωματωθούν και τα τυριά σε υψηλή ταχύτητα για 5 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ και το τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 45 λεπτά (Αν κάνουμε ατομικά σουφλέ, ψήνουμε για 15-20 λεπτά).

Στην συνέχεια βγάζουμε το σουφλέ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμα πριν σερβίρουμε.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα με dressing vinaigrette.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Σάλτσα αβοκάντο

Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar