ΓΛΥΚΑ

Συνταγή επανάσταση. Αυτό το μπράουνι έχει μόνο 125 θερμίδες

Ναι, υπάρχουν πολλές απολαύσεις στη ζωή και ναι τίποτα δεν συγκρίνεται με τα μακαρόνια με κιμά ενώ το πρωινό σεξ εξακολουθεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε αυτή τη ζωή ΑΛΛΑ ένα αφράτο σοκολατένιο μπράουνι μπορεί (ναι, μπορεί) να σε κάνει να ξεχάσεις τα παραπάνω- έστω για λίγο.

Όταν μάλιστα μια μερίδα αυτού του μπράουνι έχει μόνο 125 θερμίδες τότε οι πιθανότητες να απαρνηθείς το σεξ, τα υπόλοιπα γλυκά και τα φαγητά της μαμάς σου είναι μεγάλες. Οκ, υπερβάλλω- γιατί τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσα στα μαμαδίστικα φαγητά και σένα, αλλά πίστεψέ με μόλις δοκιμάσεις αυτό το μπράουνι δεν θα θέλεις να φας ξανά άλλο γλυκό στη ζωή σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

3/4 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλυτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη

1/4 κ.γ αλάτι

1/2 κ.γ μπέικιν

4 κ.σ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2/3 φλυτζάνι ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

2 ασπράδια αυγών

1 κ.γ εκχυλίσμα βανίλιας

2 κ.σ εσπρέσσο

1/2 φλυτζάνι γιαούρτι 0% λιπαρά

1/4 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας

1/4 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια (αν θέλεις)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάζεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν.

3. Χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια τα αυγά, τα ασπράδια, τη βανίλια και τον καφέ και τα χτυπάς ξανά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4. Χαμήλωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε σιγά- σιγά το αλεύρι και το γιαούρτι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένα ωραίο πηχτό μείγμα. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και τα καρύδια και ανακάτεψέ τα με ένα κουτάλι.

5. Άπλωσε με μια σπάτουλα το μείγμα στο ταψί (πρόσεξε να είναι μοιρασμένο ίσα στο ταψί για να ψηθεί σωστά) και ψήστο για 20- 25 λεπτά (ή μέχρι να δεις ότι η οδοντογλυφίδα που βουτάς μέσα στο μπράουνι βγαίνει καθαρή).

Έτοιμο!