ΦΑΓΗΤΟ

Τα σνακ της παραλίας

Το Mamapeinao μας δίνει συμβουλές για τα καταλληλότερα σνακ της παραλίας.

Η σωστή οργάνωση των γευμάτων ενός παιδιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προϋποθέτει τη σωστή επιλογή των σνακ που θα του προσφέρουμε. Συνεπώς, τα σνακ στην παραλία έχουν ιδιαίτερη σημασία. Επιλέγουμε τα σνακ εκείνα που δεν θα αλλοιωθούν στην παραλία, την πισίνα ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Ουσιαστικά, τα κατάλληλα καλοκαιρινά σνακ περιλαμβάνουν επιλογές ξηρών τροφίμων όπως το σουσαμένιο κουλούρι, τα κριτσίνια, τα κράκερς, οι μπάρες δημητριακών και γιατί όχι χειροποίητες σπιτικές πίτες, ρυζογκοφρέτες, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αν θελουμε να αγοράσουμε κάτι από την καντίνα τότε προτιμούμε φυσικό χυμό ή smoothies για να βοηθήσουν και στην αυξημένη κάλυψη αναγκών του οργανισμού για υγρά.

Κάποιοι, μάλιστα, χρησιμοποιούν και ψυγειάκι για την εξόρμηση στην παραλία. Στην περίπτωση αυτή οι επιλογές αυξάνονται και μπορεί να περιλαμβάνουν γιαούρτι με φρούτα, μία αραβική πίτα με μαλακό τυρί και γαλοπούλα, βραστό αυγό ή ακόμα λαχανικά σε μπαστουνάκια με κάποιο ντιπ-σάλτσα ή και κυβάκια τυριού. Φυσικά, δεν ξεχνάμε ποτέ τα φρούτα μας!

Τέλος θα πρέπει να αναφερθούμε στο αγαπημένο καλοκαιρινό επιδόρπιο των μικρών, το παγωτό. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ξεκάθαρη συμφωνία με τα παιδιά ως προς την ποσότητα που μπορούν να καταναλώνουν εβδομαδιαία. Σε καμία περίπτωση δεν καταναλώνουμε παγωτό σε καθημερινή βάση αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα. Η μερίδα θα πρέπει να είναι σαφώς παιδική πχ. μία μπάλα παγωτού, και εάν είναι δυνατό, προτιμάμε γρανίτα ή παγωμένα επιδόρπια τύπου σορμπέ.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία στην καλοκαιρινή διατροφή, σωστές επιλογές για το παιδί, χωρίς να του ζητάμε να διαλέξει μεταξύ κράκερ και παγωτού. Αρκεί να οργανωθούμε σωστά όσον αφορά στην διατροφή των παιδιών για να μπορούμε και εμείς και αυτά να απολαύσουμε τις διακοπές μας και, γιατί όχι, να καλλιεργήσουν και κάποιες καλές διατροφικές συνήθειες!

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao

Κέικ μαρμπρέ σαν της μαμάς

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα