ΦΑΓΗΤΟ

Τόσο καιρό καθαρίζεις λάθος το πορτοκάλι

Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, οπότε καλώς το έχεις εντάξει στο καθημερινό σου διατροφολόγιο (και αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, μπορείς να το φροντίσεις άμεσα).

Παρόλ’ αυτά, το καθάρισμά του ενίοτε μπορεί να αποδειχτεί ταλαιπωρία, αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Κι όμως, είναι πιο απλό απ’ όσο νομίζεις, αλλά μάλλον τόσο καιρό το κάνεις με το λάθος τρόπο.

Αυτή η πρακτική που θα δεις λειτουργεί ιδανικά σε μανταρίνια αλλά έχει επίσης καλό αποτέλεσμα και στα πορτοκάλια. Πολύ απλά, κόψε τις άκρες του πορτοκαλιού, κάνε μια μικρή τομή στο πλάι και άρχισε να το ξετυλίγεις προσεκτικά, ώστε να ανοίξουν διαδοχικά όλα τα κομμάτια του πορτοκαλιού, σαν μία κάμπια ή σα σερπαντίνα (αν το προτιμάς).

Τέλειο, έτσι;