LIFE

10 λόγοι που αγαπώ το Φθινόπωρο

Έχουμε φτάσει ήδη στα μέσα Σεπτέμβρη και η γκρίνια του "πάει το καλοκαιράκι", "αχ τα κεφάλια μέσα" έχει γίνει πιο έντονη από ποτέ.

Σε λίγες μέρες πατάμε και επίσημα στο φετινό Φθινόπωρο, οπότε είναι μια χαρά καιρός να ανακαλέσουμε τους λόγους εκείνους που αυτή η εποχή δεν είναι τόσο άσχημη όσο ίσως νιώθουμε μόλις τελειώνουν οι διακοπές.

Για την ακρίβεια, τους λόγους που αποδεικνύουν ότι είναι μάλλον άδικα “μισητή” εποχή και ότι απλά “χαραμίζεται” επειδή βρίσκεται αμέσως μετά το κατά κόρον ξεκούραστο και ευχάριστο καλοκαίρι.

1. Μπορώ να πιω ξανά ζεστό

Γαλλικό καφέ, ελληνικό καφέ, ρακόμελο και νερό από τη βρύση! Τι ευτυχία είναι αυτή που επιτέλους, όλα τα παραπάνω, γίνεται να τα απολαύσεις και όχι να τα απορρίπτεις επειδή δεν τραβιούνται λόγω ζέστης.

2. Είμαι ξεκούραστη

Το καλοκαίρι “δουλεύει” το θέμα ξεκούρασης και το Φθινόπωρο είναι εκεί για να σε κάνει να το απολαύσεις. Νομίζω ότι καμιά άλλη εποχή δεν είμαστε πιο ήρεμες. Τόσες μέρες εκτός ρουτίνας, έχουμε γεμίσει μπαταρίες και οι δυνάμεις είναι περισσότερες.

3. Βάζω στόχους

Αρχή της σεζόν! Από μικρή, με την αρχή των σχολείων, είχες σίγουρα και εσύ την αίσθηση ότι είναι μια καλή εποχή για στόχους. Με ήρεμο κεφάλι (λόγω του 2) μπορείς να σκεφτείς τι θες και να προχωρήσεις προς αυτό.

4. Κοιμάμαι καλύτερα

Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για ύπνο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι από 18 έως 22,2 βαθμούς Κελσίου. Ούτε πολλή ζέστη, ούτε πολύ κρύο, όπως ακριβώς δηλαδή οι θερμοκρασίες που επικρατούν το Φθινόπωρο. Αρκεί ένα σεντονάκι και κοιμάσαι καλύτερα.

5. Μαγειρεύω χωρίς a/c

Ο φούρνος το καλοκαίρι είναι από μόνος του ένας λόγος να μη μαγειρέψεις. Το Φθινόπωρο σε βαζει ξανά στην κουζίνα και σου επιτρέπει να δημιουργήσεις χωρίς να ιδρώσεις ή να πληρώσεις πολλά στη ΔΕΗ λόγω a/c.

6. Φοράω σορτσάκι με φούτερ

Ναι, ναι, ναι, ναιιιιιιιι! Είναι αυτή η εποχή που το δέρμα έχει συνηθίσει το “έξω” και το σώμα μπορεί να ζεσταθεί ακόμα αν καλύπτεται μόνο το μισό. Η αίσθηση του φούτερ μετά από 5 μήνες είναι υπέροχη, όπως υπέροχο είναι να νιώθεις τη δροσιά στο πόδι.

7. Υπάρχει ποικιλία

Ίσως στην αρχή νιώθεις να ξεβολεύεσαι, αλλά το Φθινόπωρο έχει σαν εποχή μια απίστευτη πρωτοτυπία που κάθε μέρα την κάνει μοναδική. Σήμερα βρέχει, αύριο έχει ήλιο, μεθαύριο πιο ζέστη και την άλλη μέρα κρύο. Αν το δεις αλλιώς, είναι μια εποχή που σίγουρα δεν είναι βαρετή και σου δίνει πολλές επιλογές στο που θα πας και τι θα βάλεις.

8. Σπίτι ξανά

Με τόσα ταξίδια και “ξεμυάλισμα”, το σπίτι σε βλέπει όλο και λιγότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Φθινόπωρο εγκαινιάζει τη σεζόν του “μέσα”, το οποίο μπορεί μέχρι την Άνοιξη να έχεις βαρεθεί. Προς το παρόν, σίγουρα σου έχει λείψει.

9. Ξεκινούν τα σίριαλ

Ναι, αυτό από μόνο του είναι ένας πολύ καλός λόγος να αγαπάς αυτή την εποχή. Επαναλήψεις τέλος! Φρέσκο πράγμα στην τηλεόραση και νέο θέμα συζήτησης με φίλους.

10. Έχω όρεξη να γυμναστώ

Οι ζεστοί μήνες δε βοηθούν να απολαύσεις τη φύση και να γυμναστείς. Αν πας να τρέξεις με 35 βαθμούς θα κουραστείς και θα δυσανασχετήσεις. Όταν φτάνει η εποχή που… πέφτουν τα φύλλα, είναι σα να σε φωνάζει να γυμναστείς. Οι θερμοκρασίες είναι πιο φιλικές και η ατμόσφαιρα πολύ καλύτερη συγκριτικά με την Άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ε εσείς που γκρινιάζετε, σταματήστε. Η εποχή είναι υπέροχη και καλώς ήρθε!