LIFE

10 πράγματα που κάνουν οι παραγωγικές γυναίκες πριν κοιμηθούν

Αν ονειρεύεσαι ένα πετυχημένο αύριο πρέπει να θέσεις τις βάσεις από σήμερα. Δε μπορείς απλά να κάθεσαι και να ελπίζεις να σου πέσει η επιτυχία και η έμπνευση στο κεφάλι. Χρειάζεται να κάνεις κάτι γι' αυτό!

Ακολουθούν 10 πράγματα που ξεσηκώσαμε από τις ρουτίνες πολύ πετυχημένων γυναικών που όμως είναι εύκολα να τα κάνεις πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου για ύπνο. Ασχολήσου λίγο περισσότερο με τον εαυτό σου εκείνη την ώρα και θα δεις τα αποτελέσματα από την επόμενη κιόλας μέρα.

1. Kάνουν ανασκόπηση της μέρας τους

Σκέψου και σημείωσε τις 3 στιγμές της μέρας που ένιωσες ότι έκανες κάτι πραγματικά όμορφο και με θετικό αποτέλεσμα.

2. Σημειώνουν τις σκέψεις τους

Όπως έχει πει και η Ellen DeGeneres ”To γράψιμο είναι κάθαρση, επειδή εξωτερικεύεις τα πάντα και βλέπεις ποιος είναι ο καλύτερός σου εαυτός”.

3. Διαβάζουν πολύ

Αν διαβάζεις κάθε βράδυ, βελτιώνεις μακροπρόθεσμα την υγεία του εγκεφάλου σου (και φυσικά μαθαίνεις πράγματα, διευρύνεις τους ορίζοντές σου).

4. Περνούν χρόνο με την οικογένειά τους

Κλείσε το κινητό και τον υπολογιστή και κάνε μια ουσιαστική συζήτηση με τους γονείς, τα παιδιά, τον σύντροφό σου. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε μαζί, τόσο περισσότερες ποιοτικές εμπειρίες θα μοιράζεστε.

5. Θέτουν στόχους για την επόμενη μέρα

Μην χάνεις τις προτεραιότητές σου. Η οργάνωση θα σε βοηθήσει να θυμάσαι τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις ξεκινώντας το επόμενο πρωί.

6. Χρησιμοποιούν όλο το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να χωρέσεις όλα όσα έχεις να κάνεις μέσα στο 24ωρο, χωρίς να τρελαθείς και χωρίς να χάσεις τον ύπνο σου.

7. Κάνουν απεξάρτηση από την τεχνολογία

Η Arianna Huffington προσκυνά στον βωμό του να αποκοπείς από την τεχνολογία για λίγο. Στο βιβλίο της εξηγεί πόσο σημαντικό είναι για την ψυχή και στο σώμα να απέχει από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Βάλε το κινητό στο δίπλα δωμάτιο, απενεργοποιημένο.

8. Περνούν χρόνο στην εξοχή

Αν δεν μένεις κάπου κοντά σε άλσος ή πάρκο, κάνε απλά μια βόλτα στη γειτονιά σου πριν βάλεις τις πυτζάμες σου, ώστε να ξεσκάσεις και να ξεφορτωθείς το άγχος της ημέρας.

9. Κάνουν διαλογισμό

Χρειάζονται μόνο δέκα λεπτά κάθε μέρα πριν πας για ύπνο προκειμένου να διαλογιστείς και να αφήσεις τις σκέψεις σου να τρέξουν φυσικά. Την επόμενη μέρα θα είσαι πιο ενεργητική, συγκεντρωμένη και παραγωγική.

10. Οραματίζονται το μέλλον

Η Oprah Winfrey συνηθίζει να οραματίζεται την επιτυχία του αύριο ώστε να μπορεί να ξεπεράσει πιο εύκολα τα εμπόδια του σήμερα. Πάρε μερικά λεπτά πριν κοιμηθείς και σκέψου πώς θα είναι να είσαι σούπερ πετυχημένη αύριο.

Πηγή: Lifehack.org