LIFE

4 Στερεότυπα που μάθαμε από νωρίς για τις τρίχες του γυναικείου σώματος

Τα στερεότυπα ορίζονται ως τέτοια ακριβώς γιατί είναι παγιωμένα και κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά.

Μερικά τέτοια, ιδίως όσον αφορά στη γυναίκα, τα μάθαμε από πολύ νωρίς, στο σχολείο. “Είσαι γυναίκα, να ντύνεσαι σεμνά”, “Οι γυναίκες δεν καπνίζουν και δεν πίνουν σαν νταλικέρηδες (τι έχουν οι νταλικέρηδες;)”, “Μην βρίζεις σαν νταλικέρης, είσαι γυναίκα (πάλι το κόλλημα με τους μεροκαματιάρηδες νταλικέρηδες)”, “Οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν πολλές προγαμιαίες σχέσεις στη ζωή τους”, που συνεπάγεται το “Ο προορισμός της γυναίκας στη ζωή είναι να κάνει οικογένεια και να γίνει μάνα”

Θα μπορούσαμε να βρούμε πολλά ακόμα τέτοια, αλλά ουχί. Επιλέξαμε να εστιάσουμε σε ένα πιο ανάλαφρο, πλην όμως στερεότυπο και αυτό. Η γυναίκα και οι τρίχες του σώματός της.

Αυτά είναι 4 περίεργα πράγματα που μας μάθαιναν από νωρίς στο σχολείο, σχετικά με την τριχοφυία του γυναικείου σώματος.

1) Οι γυναίκες ΠΡΕΠΕΙ να ξυρίζονται

Αυτό ήταν (και εξακολουθεί σε πολλές των περιπτώσεων) ο κανόνας No.1 σε ό,τι αφορά τις τρίχες του γυναικείου σώματος. Οι άντρες δεν ξυρίζονται, οι γυναίκες το αντίθετο. Τέλος. Αντίο.

2) Οι τρίχες του γυναικείου σώματος είναι πιο ανθυγιεινές από το αντρικό

Ας κάνουμε έναν απλό συλλογισμό: αν οι τρίχες ήταν επιβλαβείς για το γυναικείο σώμα, άλλο τόσο θα ήταν και για το αντρικό. Είμαστε ΟΛΟΙ οι άνθρωποι φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά.

3) Οι άντρες δεν θέλουν “τριχωτές” και “αξύριστες” γυναίκες

Εκεί γύρω στην εφηβεία, οι σεξουαλικές ανησυχίες είναι που πληθαίνουν. Κάπου εκεί, είναι που από κάπου σκάει ο μύθος ότι οι άντρες δεν θέλουν αξύριστη τη γυναίκα. Απο μικρές μαθαίνουμε να ορίζουμε τις αισθητικές μας επιλογές βάσει των άλλων. Κακό.

4) Μην φοράς κοντά αν έχεις αξύριστα πόδια

Τι να πεις; Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να προβληματίσουν ένα κορίτσι και μια γυναίκα, από το εάν μπορεί να βάλει κοντή φούστα χωρίς πρώτα να έχει ξυριστεί.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει την κυριότητα του εαυτού του, να αποφασίζει ελεύθερα για το πώς θέλει να είναι η εικόνα του, το σώμα του το ίδιο. Και αν ακόμα εμείς στην τρυφερή εφηβική και κάτι ηλικία δεν καταφέραμε να απαλλάξουμε τον εαυτό μας έγκαιρα από αυτά τα στερεότυπα, ας δείξουμε στις επόμενες από εμάς πώς να το κάνουν.