LIFE

6 λόγοι για να κάνεις χειμερινό γάμο

Το ξέρουμε ότι οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται έναν γάμο δίπλα στη θάλασσα, με το κύμα να σκάει στα πόδια τους και το παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι να απογειώνει τους καλεσμένους.

της Κατερίνας Νανοπούλου

Ο χειμερινός γάμος είναι υποτιμημένος, ειδικά στην Ελλάδα, που ξεχωρίζει για τα μαγικά της καλοκαίρια. Ίσως ήρθε η ώρα, όμως, να το ξανασκεφτείς και εμείς σου δίνουμε 6 σοβαρούς λόγους.

Νυφικό και μακριά δαντέλα

Θα μπορέσεις επιτέλους να φορέσεις αυτό το νυφικό με τα μακριά μανίκια από δαντέλα που πάντοτε ονειρευόσουν. Φέτος, η μόδα της δαντέλας καλά κρατεί και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ρομαντικά νυφικά με τα μακριά μανίκια είναι ονειρεμένα. Ειδικά αν τα μπρατσάκια σου είναι ευαίσθητη περιοχή και θέλεις να τα κρύψεις, αυτή είναι η τέλεια λύση!

Δεν θα χύσεις ούτε στάλα ιδρώτα

Καλός ο καλοκαιρινός ήλιος, καλή και η ζέστη, αλλά ο ιδρώτας που έρχεται ως αποτέλεσμα αυτού είναι αρκετά ενοχλητικός και για τη νύφη και για τους καλεσμένους. Στον χειμερινό γάμος, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς ούτε για τους λεκέδες από ιδρώτα, ούτε μην τρέξει η μάσκαρα και λιώσει το μακιγιάζ πάνω σου. Έτσι φρέσκια όπως θα μπεις στην εκκλησία, έτσι θα βγεις χωρίς να χρειαστεί να ανανεώσεις άμεσα το ρουζ. Άσε που δεν θα γυαλίζεις και στις φωτογραφίες του γάμου!

Λεφτά στην τσέπη σου

 

Οι γάμοι τον χειμώνα είναι πολύ πιο οικονομικοί από τους καλοκαιρινούς. Η ζήτηση είναι μικρότερη τους χειμερινούς μήνες, οπότε οι επιλογές είναι περισσότερες και καλύτερες για την τσέπη σας. Βρες τον χώρο που σου αρέσει περισσότερο, κλείστον και κάντε το γαμήλιο πάρτι σας μακριά από τα ενοχλητικά κουνούπια του καλοκαιριού. Και με τα λεφτά που θα σας περισσέψουν, καλύτερα κανονίστε ένα ταξιδάκια με τον σύζυγο.

Γάμο θέλω τώρα τον θέλω!

Λόγω του χαμηλού αριθμού γάμων που γίνονται τον χειμώνα, δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα να κλείσεις την ημερομηνία που θέλεις για τον γάμο σου, ακόμα κι αυτό είναι τελευταία στιγμή, σε αντίθεση με τους καλοκαιρινούς γάμους, όπου στις πιο δημοφιλείς εκκλησίες μπορεί να υπάρχει και αναμονή ενός έτους για να βρεις την ημερομηνία που θες.

Θα ευχαριστηθείτε φαγητό

Το καλοκαίρι, μέσα στη ζέστη ποτέ δεν καταφέρνει κανείς να ευχαριστηθεί τον νυφικό μπουφέ, τον οποίο έχεις μάλλον χρυσοπληρώσει, και είναι τόσο κρίμα. Στον χειμερινό γάμο, όλοι θα φάνε και με το παραπάνω όλα τα καλούδια που θα έχετε κανονίσει, με τον καλό σου να υπάρχουν, και δεν θα πάνε χαμένα. Και επιτέλους μπορείς να επιβάλεις να είναι όλα τα γλυκά φτιαγμένα από σοκολάτα, κάτι που δεν προτιμάται τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες! Σοκολάτα παντού!

Καιρού θέλοντος

Το ελληνικό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται και από τις καλοκαιρινές μπόρες. Μπορεί να τα έχεις κανονίσει όλα και ξαφνικά μία βροχή να σου χαλάσει το υπέροχο γαμήλιο σκηνικό που έχεις ετοιμάσει. Με λίγα λόγια, θα έχεις φοβερό άγχος μη χαλάσει ο καιρός. Το χειμώνα κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού βρέξει χιονίσει, εσείς θα είστε σε εσωτερικό χώρο, με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία και κάλυψη για κάθε είδους καιρικό φαινόμενο.

Παντρέψου παρέα με το Ladylike:

7 μυστικά για τη σωστή επιλογή της εκκλησίας

Επιχείρηση καλεσμένοι. Πώς φτιάχνουμε τη λίστα