LIFE

7 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το λάδι (εκτός κουζίνας)

Το έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας και το χρησιμοποιείς στα περισσότερα φαγητά. ο λάδι είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι αλλά όχι μόνο για τη μαγειρική! Μάθε τις εναλλακτικές του χρήσεις.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ

Ένα από τα ενοχλητικότερα πράγματα σε ένα σπίτι, είναι οι πόρτες που τρίζουν. Αντί να επιστρατεύσεις χημικά για να σταματήσεις να ακούς αυτό τον ήχο, πάρε ένα πανάκι, βάλε λίγο λάδι και βάλε στους μεντεσέδες. Θα ηρεμήσουν τα αυτάκια σου στο λεπτό.

ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ

Χρησιμοποίησε το για να μαλακώσεις το δέρμα στα σημεία που ξυρίζεσαι. Βάλε λίγη ποσότητα στην επιφάνεια, και ξύρισε. Όταν τελειώσεις ξέπλυνε και ια δεις ότι το δέρμα σου θα είναι πολύ μαλακό και λαμπερό, ενώ θα γλιτώσεις μερικά κοψίματα.

ΓΙΑ “ΛΟΥΣΤΡΑΡΙΣΜΑ”

Αν το ξύλινο τραπεζάκι σου είναι λίγο θαμπό, είναι στο χέρι σου να το κάνεις καινούργιο. Βάλε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του τσαγιού χυμό λεμόνι και 1/4 φλιτζανιού λευκό ξύδι. Βάλε το μίγμα σε ένα μπολ με σπρέι και ψέκασε στην επιφάνεια. Θα λάμψει στη στιγμή.

ΓΙΑ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ρίξε λίγο λάδι σε ένα κομμάτι βαμβάκι και καθάρισε το βλέφαρο σου. Το λάδι μπορεί να αφαιρέσει βαρύ μακιγιάζ, πολύ καλύτερα από ότι και καλά καθαριστικά εκεί έξω.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Θαύματα μπορεί να κάνει και στα μαλλιά σου το ελαιόλαδο. Αν είναι ξερά και φριζαρισμένα, φτιάξε μια μάσκα μόνη σου και θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο με μια κουταλιά ακατέργαστο μέλι και άπλωσε από τη μέση της τρίχας και κάτω. Μετά μάζεψε πάνω τα μαλλιά σου και άσε το μίγμα να δράσει για περίπου 1 ώρα. Ξέπλυνε με ζεστό νερό.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ

Έρευνες έχουν δείξει ότι το να βάζεις λίγο ζεστό λάδι μέσα στα αυτιά σου, μπορεί να μαλακώσει το κερί και να κανει το καθάρισμα τους ευκολότερο.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ

Αν έχεις πιάσει πινέλο (τοίχου, όχι ρουζ), ξέρεις ότι για να αφαιρέσεις τις πιτσιλιές από το δέρμα θέλει πολύ τρίψημο. Την επόμενη φορά, θα χρειαστείς λιγότερο, καθώς ξέρεις ότι το λάδι μπορεί να σε βοηθήσει.