ΣΠΙΤΙ

3 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα

Οι περισσότερες από εμάς ξεχνάμε να αερίσουμε το σπίτι όπως πρέπει και εκτός του ότι τα ακούμε από την μαμά μας (συγνώμη μαμά, αλλά το ξεχνάμε αλήθεια) καταλήγουμε να καθόμαστε σε ένα σαλόνι που μυρίζει κάτι μεταξύ κλεισούρας και έχω μαγειρέψει φακές.

Για να διώξεις αυτό τον φανταστικό συνδυασμό μυρωδιάς από το σπίτι σου (ο οποίος βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα) μπορείς αφενός να ανοίγεις τα παράθυρα που και που και αφετέρου να δοκιμάσεις τους παρακάτω 3 τρόπους που βρήκαμε για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα.

1. Χρησιμοποίησε αρωματικά κεριά

 

Τα κεριά είναι ο Νο.1 τρόπος για να μοσχομυρίσει το σπίτι σου, ωστόσο είναι λίγο ακριβά. Αν λοιπόν δεν μπορείς να αγοράσεις αυτό που σου αρέσει και το diy δεν σε τρομάζει μπορείς να κάνεις τα δικά σου κεριά ανακατεύοντας άοσμο κερί με το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Λεμόνι, γιασεμί και μέντα είναι ιδανικά για να φρεσκάρεις τόσο το σαλόνι όσο και την κουζίνα σου.

2. Ζέστανε σε μια κατσαρόλα διάφορα μπαχαρικά

 

Πες ότι έχεις μάζωξη στο σπίτι και η άμμος της γάτας μυρίζει πολύ άσχημα. Τι κάνεις; Όχι, δεν εξορίζεις την γάτα αλλά ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι  νερό, κανέλα, γαρίφαλο και φέτες πορτοκαλιού (εναλλακτικά μπορείς να ανακατέψεις νερό, δεντρολίβανο και φέτες λεμονιού). Μόλις βράσει το μείγμα σου, το αφήνεις στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ανανεώνεις το νερό όταν χρειάζεται.

3. “Ψήσε” ό,τι έμεινε από το μήλο που έφαγες ή τις φέτες πορτοκαλιού

 

Τοποθέτησε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα το μήλο που περίσσεψε, πασπάλισέ το με κανέλα και βάλτο στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να μυρίσει ο χώρος. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με φλούδες πορτοκαλιού.