ΣΠΙΤΙ

Έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις το σπίτι σου

Όχι, δεν είσαι η μόνη που πέφτεις συνέχεια πάνω στα καλώδια που ξεφυτρώνουν από παντού στο σπίτι. Επίσης, όχι, μη νιώθεις το μόνο θηλυκό σε αυτό τον πλανήτη που έχει φτάσει έως και στο να τηλεφωνήσει στη Νικολούλη για να βρει που στο καλό είναι νυχοκόπτης.

Είμαστε πολλές και αυτό αποδεικνύεται, εκτός των άλλων και από το γεγονός ότι στο διαδίκτυο αν ψάξεις, βρίσκεις καταπληκτικές ιδέες επίλυσης αυτών των καθημερινών “προβλημάτων” και άλλων αντίστοιχων βέβαια.

Δες τι βρήκαμε λοιπόν και δοκίμασε τα.

Σε όλο το σπίτι

Τι υπάρχει σε κάθε μεριά του σπιτιού και δε μαζεύεται όσο και να το παλέψεις; Μα τα καλώδια! Ένας συνδετήρας μπορεί πολύ απλά να σε βοηθήσει να τα οργανώσεις. Έτσι θα καθαρίζεις πολύ πιο εύκολα και δε θα τα παίρνεις μαζί σου, όταν περνάς, καταλάθος.

Καλώδια

 wikiHow

Συρτάρια

iheartorganizing

Επειδή δεν είναι όλα τα συρτάρια τόσο “έξυπνα” ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα πράγματα σου, φτιάξτα εσύ όπως θες. Χρησιμοποίησε κουτιά από παπούτσια ή κουτιά από δημητριακά. Προσάρμοσε τα με ψαλίδι και τύλιξε τα με χαρτί που σε εμπνέει. Δε θα χάνεις τίποτα!

Στην κουζίνα

Ντουλάπια

Everyday-organizing

Έλα παραδέξου το, όταν ανοίγεις τα ντουλάπια της κουζίνας γίνεται ένας μικρός χαμός και κάθε φορά που αναζητάς “εκείνο το μπρίκι” είναι σα να παίζεις κρουστά, χωρίς να έχεις ταλέντο. Βάλε λίγη τάξη στα ντουλάπια σου με πλαστικές θήκες. Μπορείς να βάλεις και ταμπελάκι απέξω για να μη χάνεσαι. Αυτός ο τρόπος, θα βοηθήσει και τους άντρες του σπιτιού, που ως γνωστόν ποτέ δε βρίσκουν τίποτα, ακόμα και όταν είναι μπροστά στα μάτια τους.

Σακούλες

Growcreative

Θες να αποθηκεύεις τις πλαστικές σακούλες με στυλ; Για σκέψου ένα κουτί για χαρτομάντηλα. Μόλις αδειάσει, γέμισε το με τις σακούλες. 

Στο μπάνιο

Φουρκέτες

Έχεις βαρεθεί να ψάχνεις φουρκέτες, τσιμπιδάκια και νυχοκόπτες κάπου μέσα στα πολλά σου τσαντάκια; Υπάρχει κάτι πολύ εύκολο που μπορείς να κάνεις γι’ αυτό. Πάρε μια μαγνητική ταινία και κόλλησε στο εσωτερικό ενός ραφιού, όπως φαίνεται στην εικόνα. Είσαι πανέτοιμη!

  Spwmn

Χαρτί υγείας

Realsimple.com

Αν δεν έχεις πολύ χώρο στα ντουλάπια, μπορείς να αποθηκεύεις περισσότερα ρολά χαρτιού υγείας σε ένα γυάλινο βάζο. Επίσης, διευκολύνει και τους καλεσμένους να βρουν χαρτί, αν επισκεφτούν την τουαλέτα εκείνη την ώρα που τελειώνει το ρολό!

Στο δωμάτιο

Ρούχα

Idea Bottle

Μια ντουλάπα ποτέ δεν είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει όλα σου τα ρούχα. Τουλάχιστον, υπάρχουν τρόποι να τα οργανώσεις καλύτερα. Τα σιδεράκια από τα τσίγκινα αναψυκτικά χρησιμεύουν σε αυτό. Βάλτα όπως στην εικόνα!

Τσάντες

  Athoughtfulplaceblog.com

Καρέκλες, ντουλάπια, καλόγεροι. Και που δε βάζεις τις τσάντες σου και πάλι ανακατεμμένες είναι. Δοκίμασε αυτή τη φορά, να τις τακτοποιήσεις με γάντζους για κουρτίνες μπάνιου… στη ντουλάπα σου. Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και θα τις βρίσκεις όπως τις άφησες.

Κοσμήματα

Household6diva.com

Μια ιδέα για να μην έχεις κρυμμένα τα κοσμήματα σου, είναι να τα κρεμάσεις! Δες εδώ πόσο ωραία έχουν τακτοποιηθεί σε μια ξύλινη κρεμάστρα, όπου απλά τοποθετήθηκαν μερικά “κρικάκια”.

Στο σαλόνι

Περιοδικά

Andreadekker.com

Βάλε ένα τέλος στη στοίβα των περιοδικών που δημιουργείται στην άκρη του σπιτιού ή σε κάποιο μπαούλα. Μπορείς να τα έχεις και μαζί να προσθέσεις μια “ψαγμένη” πινελιά στο χώρο σου. Ξύλινη σκάλα είναι η λύση! Χρησιμοποίησε τη για να απλώνεις εφημερίδες και περιοδικά.

Κοντρόλ

Marthastewart.com

Χρησιμοποίησε μια μολυβοθήκη για να έχεις συγκεντρωμένα όλα τα τηλεοντρόλ που μπορεί να χρησιμοποιείς στο σαλόνι.