ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Όσα πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Ξέχνα τα resolutions που γίνονται την Πρωτοχρονιά. Ο ιδανικός μήνας για να ανανεωθείς και να κάνεις μια καινούρια αρχή σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου είναι ο Σεπτέμβριος.

Τώρα λοιπόν που τελείωσαν οι διακοπές και είσαι σε φάση ”It’s a new dawn, it’s a new day, it’s a new life for me and i’m feeling good” καλό είναι να ξεκινήσεις τις αλλαγές από το χώρο στον οποίο ζεις, γιατί προφανώς η διακόσμησή του σε επηρεάζει καθημερινά. Ρίξε μια ματιά στο δωμάτιο, σημείωσε αυτά που δεν θέλεις να αποχωριστείς με τίποτα και τα υπόλοιπα ρίξτα στον κάδο της ανακύκλωσης χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αν είσαι όμως από τα άτομα που δεν πετάνε εύκολα πράγματα σου ετοιμάσαμε μια λίστα με τα πράγματα που πραγματικά πρέπει να ξεφορτωθείς.

1. Παλιό μέηκ απ

Όχι μόνο το foundation αλλά και όλα τα σκονισμένα, μισοτελειωμένα είδη μακιγιάζ που έχεις να χρησιμοποιήσεις τους τελευταίους μήνες. Τα σαπούνια καθαρισμού, οι λοσιόν ντεμακιγιάζ και οι κρέμες συνήθως έχουν διάρκεια ζωής 6 μήνες, οπότε αν τα έχεις από πέρσι καλό είναι να τα πετάξεις.

2. Φάρμακα που έχουν λήξει

Αυτή η εκκαθάριση πρέπει να γίνεται αρκετά τακτικά γιατί όταν θα χρειαστείς κάποιο παυσίπονο θα ξενερώσεις και θα εκνευριστείς πολύ με τον εαυτό σου αν δεις ότι έχει λήξει πριν 3 μήνες.

3. Ρούχα που δεν φοράς

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι φοράς μόνο το 1/3 της ντουλάπας σου για αυτό ήρθε η ώρα να πετάξεις επιτέλους ό, τι δεν φοράς. Ακούγεται επίπονο και δύσκολο ωστόσο με τη βοήθεια μιας φίλης σου μπορείς να κάνεις την εκκαθάριση παιχνιδάκι, plus μπορείς να χαρίσεις τα ρούχα σε φιλανθρωπικό οργανισμό και να κάνεις και την καλή πράξη του μήνα.

4. Τα παλιά σου αθλητικά

Τα αγαπάς γιατί ταιριάζουν με όλα σου τα κολάν, αλλά αρκετά σε έχουν πάει αρκετές φορές στο γυμναστήριο και ήρθε η ώρα να τα πετάξεις. Σκέψου ότι κάθε ζευγάρι είναι κατασκευασμένο για περίπου 300 χλμ ή 45 με 60 ώρες γυμναστικής, τις οποίες μάλλον έχεις ξεπεράσει κατά πολύ.

5. Παλιούς φορτιστές, usb

Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να σου εξηγήσω γιατί πρέπει να τα πετάξεις εφόσον δεν λειτουργούν/ ταιριάζουν πια με τις ηλεκτρονικές συσκευές σου. Πάμε παρακάτω.

6. Πλαστικές σακούλες από το super market

Να κρατάς μερικές σακούλες για να γεμίζεις τους κάδους των σκουπιδιών δεν λέω, αλλά όχι ΟΛΕΣ. Εμπρός στον κάδο της ανακύκλωσης γρήγορα.