ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Διακόσμησε το σπίτι σου με ρετρό πινελιές

Το infokids.gr σε συνεργασία με το LadyLike.gr σας δίνει ιδέες και λύσεις για τα σημαντικότερα θέματα στη σχέση σας με το παιδί σας και τη μητρότητα και το σπίτι.

Σας αρέσει η δεκαετία του 50 ή του 60; Αν είστε φαν αυτών των περιόδων τότε μπορείτε να προσθέσετε ρετρό πινελιές στη διακόσμηση του χώρου σας. Το νοσταλγικό παρελθόν στο σημερινό παρόν!

 

Δημιουργήστε τη δική σας ρετρό γωνιά στο σπίτι, στο καθιστικό, στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία, προσθέτοντας μικρά τραπεζάκια και ένα κλασσικό κόκκινο τηλέφωνο!

Θυμόσαστε αυτές τις ζυγαριές κουζίνας; Δεν ζύγιζαν με ακρίβεια, τα υλικά ήταν λάθος και οι συνταγές δεν είχαν μεγάλη επιτυχία. Εάν έχετε μια τέτοια ζυγαριά, στολίστε την στο ράφι της κουζίνας, βάζοντας επάνω της παλαιά βιβλία με συνταγές μαγειρικής.

 

Να ο χαμηλός μπουφές με τα ιδιαίτερα πόδια, και το ρετρό πικάπ!  Οι δίσκοι από βινύλιο έρχονται ξανά στην επιφάνεια, οπότε εάν διαθέτετε ένα παρόμοιο πικάπ, αξιοποιείστε το!

 

Να και οι περίφημες γραφομηχανές! Λες και ξεπήδησαν από το παρελθόν, αγαπημένη με όλες τις δυσκολίες που είχε η χρησιμοποίησή της. Ειδικά εάν ήθελες να διορθώσεις ένα ορθογραφικό λάθος, ήταν τέχνη το να το κάνεις χωρίς να αφήσεις φανερό αποτύπωμα του διορθωτικού!

Μικροαντικείμενα με ρετρό διάθεση, στην κουζίνα! Τσαγιέρες, τοστιέρες και παλιομοδίτικα ράφια στους τοίχους και κουτιά στον πάγκο, μπορούν να δώσουν το στίγμα της εποχής.

Σύγχρονες συσκευές κουζίνας, που μιμούνται το στυλ της δεκαετίας 50 και 60, θα βρείτε αρκετές στην αγορά. Εξαιρετική η κουζίνα γκαζιού!

 

Στολίστε ένα παλιό τρανζίστορ στο καθιστικό σας! Αν μάλιστα είναι και χρωματιστό, ακόμα καλύτερα! Προτιμήστε μια φλοκάτη που να ταιριάζει και συνδυάστε τα με ασορτί πορτατίφ και γυάλινα ή κεραμικά βάζα!

 

Συλλεκτική συσκευή για την κουζίνα, που εξυπηρετεί για να ετοιμάσετε το πρωινό σας! Αυγά, καφέ και ζεστό ψωμί!

Διασκεδάστε με το αυθεντικό στυλ της δεκαετίας του ’50, προσαρμόζοντάς το στη σημερινή εποχή. Αυτός ο υπέροχος ανεμιστήρας είναι μια νοσταλγική ματιά  και ένα πρακτικό φωτιστικό!

 

Διαβάστε ακόμα στο infokids.gr:

Η νηστεία μικρών και μεγάλων χρειάζεται προγραμματισμό και προσοχή

Αντί για αλάτι προτιμήστε μυρωδικά βότανα για το φαγητό της οικογένειας