ΣΠΙΤΙ

Ιδέες διακόσμησης με θέμα Halloween

Το justdiy.gr αγαπά το Halloween κι ας μην είναι ελληνικό έθιμο. Τα γυάλινα βαζάκια δε θα είναι πια ίδια.

Εντάξει, ό,τι και να πεις έχεις δίκιο. Δεν είχα στο χωριό μου Halloween. Είναι αλήθεια. Το παραδέχομαι. Ναι, είναι Αμερικανιά (που στην πραγματικότητα δεν είναι).

Λοιπόν το Halloween το οποίο προκύπτει σαν λέξη από το All Hallows Evening (All Hallows’ Eve ή και All Saints’ Eve) και στην ουσία είναι κάτι σαν την γιορτή των Αγίων Πάντων, ή σαν το Cinco de Mayo (η μέρα των νεκρών που γιορτάζεται στο Μεξικό) ενώ γιορτάζεται σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο. Λίγο παγανιστικό, λίγο χριστιανικό, όπως και να’χει εμένα μου αρέσει.

Όπως επίσης μου αρέσει και η ιδέα να γιορτάζουμε τους νεκρούς μας με κάτι που μας φέρνει χαρά και όχι λύπη. Όπως σίγουρα θα έχεις δει σε κάποια ταινία, παραδοσιακά στο Halloween τα παιδιά ντύνονται με τρομακτικές στολές τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου και χτυπούν τις πόρτες των σπιτιών ρωτώντας τους νοικοκυραίους ”Trick or Treat?” (φάρσα/τρομάρα ή κέρασμα;) και κάπως έτσι γεμίζουν τις τσέπες τους με γλυκά και καραμέλες.

Τώρα τελευταία λοιπόν έχουν αρχίσει να γίνονται και Halloween Party στην Ελλάδα. Και τι χρειαζόμαστε γι’ αυτά; Μα διακόσμηση βέβαια.

Γυάλινα βαζάκια, βαμμένα με λευκό σπρέι και μετά σχέδια φαντασμάτων με μαύρο μαρκαδόρο

 

Γυάλινο βαζάκι-μούμια τυλιγμένο με ιατρική γάζα και 2 μάτια κολλημένα από πάνω

 

 

Διαβάστε ακόμα στο justdiy.gr

Ο φελοπίνακας: Halloween, οι 10 πιο ωραίες κολοκύθες

Washi Tape: 2 τρόποι να μας φτιάξει το κέφι