ΣΠΙΤΙ

Μάθε πως να βάψεις την φλοκάτη σου

Δεν γίνεται φέτος τον χειμώνα να μην έχεις στρώσει κάπου στο σαλόνι ή στο δωμάτιο σου μάλλινη φλοκάτη. Αφού η μόδα το επιτάσσει και είναι και η αγαπημένη σου.

Θες ένα πιο έντονο χρώμα, κάτι που να σπάει τον μονότονο, κλασικό, άσπρο σου καναπέ ή τα γήινα χρώματα στο σαλόνι σου. Θα μάθεις πως μπορείς μόνη σου να κάνεις την μεγάλη αλλαγή στο σαλόνι σου και να βάψεις τη φλοκάτη.

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά

Βαφή για υφάσματα

1 φλιτζάνι αλάτι

Εργαλεία

Λαστιχένια γάντια

Νερό

Οδηγίες

1. Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία βαφής θα πρέπει να ενυδατώσεις την φλοκάτη σου πολύ καλά. Πως θα το κάνεις αυτό; Γέμισε την μπανιέρα με νερό και βάλε την μέσα για περίπου 1 ώρα ειδικά αν είναι μεγάλη σε επιφάνεια.

2. Ρίχνεις το χρώμα μέσα στο νερό. Ρίξε σταδιακά μικρές ποσότητες για να μπορείς να κρίνεις στην συνέχεια πόσο χρειάζεται. Αν ρίξεις κατευθείαν από την αρχή αρκετή ποσότητα, δεν έχει επιστροφή. Θέλει υπομονή.

3. Άφησε την να μουλιάσει για τουλάχιστον δύο ώρες (ένα ολόκληρο βράδυ αν πρόκειται για μεγάλη επιφάνεια) για να βεβαιωθείς πως θα απορροφήσει το χρώμα ομοιόμορφα.

Συμβουλή: Όσο πιο ζεστό είναι το νερό, θα έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα. Ένας κατασκευαστής συνιστά η θερμοκρασία του νερού να είναι περίπου στους 60 βαθμούς Κελσίου καθ’ όλη την διάρκεια. Καλό θα ήταν να έχεις κάτι που να ζεσταίνει το νερό όπως, μια σόμπα για παράδειγμα.

4. Για να κρατήσει το χρώμα ρίξε ένα φλιτζάνι αλάτι. Όμως αφού περάσουν τουλάχιστον 20 λεπτά για να δέσει λίγο το χρώμα.

5. Αφού ο απαιτούμενος χρόνος έχει περάσει και είσαι ευχαριστημένη για το αποτέλεσμα ήρθε η ώρα να την ξεπλύνεις. Τοποθέτησε την φλοκάτη κάτω από μια βρύση ή τον νεροχύτη και ξέπλυνε την μέχρι να βγάλει καθαρό νερό. Στη συνέχεια πίεσε απαλά την φλοκάτη για να την στραγγίσεις και να την κρεμάσεις να στεγνώσει εντελώς.

Συμβουλή: Για την επίτευξη του μπλε/ πράσινου χρώματος χρησιμοποίησε 5 καπάκια υγρών βαφής, με ένα ποτήρι αλάτι και άφησε το να μουλιάσει περίπου οκτώ ώρες. Οι φλοκάτες που δεν είναι 100% μαλλί θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο στη διαδικασία βαψίματος.