ΣΠΙΤΙ

Τα πιο μεγάλα λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων

Έκανες την επανάστασή σου και πλέον δεν πλένεις τα ρούχα στη μαμά σου. Μπράβο. Μάθε όμως να το κάνεις και σωστά βρε κούκλα μου. Δεν θέλει κόπο. Tips θέλει.

Το επίμονο τρίψιμο των λεκέδων

Αρχικά, ο λεκές μπορεί να γίνει χειρότερος και στη συνέχεια να φθείρει και το ύφασμα. Ο λεκές θέλει…καλύτερη συμπεριφορά. Να το καθαρίζεις γρήγορα και να χρησιμοποιείς ένα λευκό πανί ώστε να μην έχεις ατυχήματα με το χρώμα. Αντί να τρίψεις, ταμπόναρε!

Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού

Ο αφρός που θα δημιουργηθεί θα κρατήσει τη βρωμιά των ρούχων και θα “παγιδευτεί” σε περιοχές που δεν ξεπλένονται καλά, όπως για παράδειγμα το πίσω μέρος του γιακά, και θα αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων. Μάθε να χρησιμοποιείς τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού. Μονάχα αν δεις πως τα ρούχα δεν καθαρίζουν αύξησε σταδιακά την ποσότητα.

Το ανοιχτό φερμουάρ

Τα μεταλλικά δοντάκια μπορούν να σκαλώσουν πάνω στα ευαίσθητα υφάσματα ρούχων που έχεις βάλει για πλύσιμο.

Τα κουμπωμένα πουκάμισα

Μπορεί να σου φαίνεται καλή η ιδέα αυτή, αλλά με αυτό τον τρόπο “ταλαιπωρούνται” τα κουμπιά και ανοίγουν οι κουμπότρυπες. Με απλά λόγια αν συνεχίσεις να πλένεις έτσι τα πουκάμισά σου, θα αρχίζεις να χάνεις και τα κουμπιά τους.

Το πλυντήριο που “τρέμει”

Αν το πλυντήριο σου δεν πατάει καλά στο πάτωμα, οι δονήσεις από το στύψιμο μπορούν να καταστρέψουν τόσο το πάτωμά σου, όσο και το ίδιο το πλυντήριο, αλλά και την παροχή νερού. Για να μην αναφέρουμε το θόρυβο. Ρύθμισε λοιπόν τα πόδια του πλυντηρίου και αν ακόμα δεν δεις βελτίωση βάλε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ από κάτω.

Το πέταγμα της κάλτσας

Αν δεν θέλεις να συνεχίσεις να αναρωτιέσαι που πάνε οι κάλτσες που πλένεις (είμαστε σίγουρες ότι υπάρχεις κάποιος υπόγειος κόσμος, όπου τα σοσόνια τα λένε με τα αθλητικά καλτσάκια), βάλ’ τες πρώτες στον κάδο, ώστε να μην κολλήσουν πάνω σε άλλα υφάσματα και μετά χαθούν.