TRAVEL

10 λόγοι για να πας αυτό το καλοκαίρι στη Γενεύη

Αν ψάχνεις ένα μέρος αυτού του πλανήτη, που μπορείς φέτος το καλοκαίρι να κάνεις μοναδικές διακοπές, ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά την Γενεύη, παίρνοντας την επόμενη κιόλας πτήση της SWISS (www.swiss.com) που θα σου κοστίσει από 49 ευρώ!

Όχι μόνο γιατί εκεί, μπορείς να απολαύσεις ονειρεμένα σοκολατένια καλούδια, ούτε γιατί θα βρεθείς στην καρδιά των υπέροχων πολυτελών ρολογιών. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι, που η Γενεύη το καλοκαίρι είναι ένας υπέροχος προορισμός. Καλά, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά ας μιλήσουμε κυρίως γι’ αυτό, μιας και το έχουμε μπροστά μας.

1. Για τα water sports

Ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, κανό, rafting, waterski, wakeboard είναι μερικές από τις δραστηριότητες που είναι τέλειες για τη Λίμνη της Γενεύης ή Λίμνη Λεμάν, τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα έχεις να το λες, ότι έκανες κάποια από αυτές τις δραστηριότητες στη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού της κεντρικής Ευρώπης. Τα μάτια σου επίσης θα αποζημιωθούν, καθώς όσο θα σκίζεις τα νερά, το βλέμμα σου θα αγναντεύει βουνό.

2. Για το εντυπωσιακό Fetes de Geneve

Από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το φεστιβάλ της Γενεύης, το μεγαλύτερο υπαίθριο φεστιβάλ της Ελβετίας. Στο πλαίσιο του πραγματοποιούνται πολλές συναυλίες ενώ θα υπάρχει λούνα παρκ που υπόσχεται να σου…πάρει τα μαλλιά (στην περιγραφή το αναφέρει, δεν το λέμε εμείς). Και φυσικά βεγγαλικά! Πάρε μια γεύση από πέρυσι. Δε μιλάμε για απλά βεγγαλικά, μιλάμε για θέαμα.

3. Για το ξέφρενο Lake Parade

Πρόκειται για μια παρέλαση με ηλεκτρονική μουσική αλλά αξίζει να την δεις ακόμα και αν δεν είσαι φαν. Στις 4 Ιουλίου πάνω από 20 άρματα θα περάσουν από τις όχθες της λίμνης της Γενεύης και η περιοχή θα γεμίσει όπως και κάθε χρόνια σε αυτό το event, με νέους, τρελούς ανθρώπους. Η πόλη βάζει τα γιορτινά της για αυτό το τεράστιο υπαίθριο πάρτι!

4. Για την καλύτερη selfie συντριβανιού

 

Ακόμα και από το αεροπλάνο της SWISS (www.swiss.com) θα φαίνεται το συντριβάνι Jet D’ Eau. Φαντάσου πόσο εντυπωσιακό είναι από κοντά και πόσο υπέροχο θα βγει στις selfies που θα μοιραστείς στα social accounts σου. Το νερό αναπηδά σε ύψος 140 μέτρων κάτι που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα συντριβάνια του κόσμου.

5. Για τους One Republic

Baby I’ve been playing hard. Sitting, no more counting dollars. We’ll be counting stars. Αυτούς τους στίχους και άλλους τόσους των Οne Republic θα μπορέσεις να τραγουδήσεις ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους,  στο εντυπωσιακό Geneva Arena. 11 Ιουνίου! Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις.

6. Για μια ηλιόλουστη βόλτα με τις mouettes

Αυτή την εποχή του χρόνου, μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου με το ιδιαίτερο μέσο μετακίνησης της Γενεύης, τις mouettes. Είναι τα μικρά κίτρινα καραβάκια – ταξί. Οι ντόπιοι τα χρησιμοποιούν για να πάνε στις δουλειές τους, εσύ μπορείς να τα απολαύσεις απλά ως τουρίστρια και να χαρείς τον καλό καιρό όσο σε κάνουν βόλτες.

7. Για τη μοναδική δροσιά του Palais des nations

 

Το καλοκαίρι έχεις τη μοναδική ευκαιρία να δεις τι σημαίνει κλιματισμός με τη χρήση νερού! Ναι, καλά διαβάζεις. Το Palais des Nations, η έδρα των Ηνωμένων Εθνών, κλιματίζεται χρησιμοποιώντας το νερό της λίμνης. Φυσικά, απολαμβάνοντας αυτή την ιδιαίτερη δροσιά, μπορείς να κάνεις και μια βόλτα στο κτίριο που έχει πολλά να σου μάθει.

8. Για γκουρμέ κρουαζιέρα

Στη λίμνη της Γενεύης, μπορείς να απολαύσεις και μοναδικές κρουαζιέρες που εκτός από υπέροχη θέα, υπόσχονται και υψηλή γαστρονομία. Θα έχεις τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσεις φρέσκα ψάρια από τη λίμνη καθώς και τοπικές ποικιλίες αλλαντικών και τυριών. Επίσης, για επιδόρπιο, μούρα! Όλα αυτά φυσικά με τη συνοδεία ελβετικών κρασιών.

9. Για ξημέρωμα με κλασική μουσική

Στην καρδιά της πόλης, υπάρχει μια… παραλία! Το Bains des Paquis  δημιουργήθηκε το 1930 για να κάνει ο κόσμος το μπάνιο του στα νερά της λίμνης της Γενεύης. Αν πας νωρίς, μπορείς να απολαύσεις δωρεάν συναυλίες κλασικής μουσικής. Όταν λέμε νωρίς, εννοούμε πολύ νωρίς. Από τις 6 έως τις 7 το πρωί δηλαδή, θα μπορέσεις να απολαύσεις την ανατολή του ηλίου με κλασική μουσική, εντελώς δωρεάν. Πρόκειται για τα Down Concerts, που θα είναι εκεί από τις 13 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου 2015.

10. Για τα υπέροχα πάρκα

 

Στην Γενεύη, η υψηλότερη θερμοκρασία που αναμένεται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι 26 βαθμοί Κελσίου. Πράγμα που σημαίνει ότι ζέστη αφόρητη δεν έχει, άρα μπορείς να κάνεις εύκολα βόλτες. Πόσο μάλλον στα υπέροχα πάρκα της. Ο μεγαλύτερος κήπος με τριαντάφυλλα στη Γενεύη, βρίσκεται στο Parc de La Grange. Στο Parc des Bastions μπορείς να παίξεις ένα σκάκι σε… μεγάλη πίστα, ενώ στο Jardin Botanique μπορείς να δεις φλαμίνγκο!

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα αξιοθέατα και πράγματα να κάνεις σε αυτό τον επίγειο παράδεισο, όμως για αρχή και ειδικά για τους επόμενους μήνες, έχεις έναν εξαιρετικό οδηγό για την Γενεύη. Ανέβα ψηλά με την SWISS (www.swiss.com) και να περάσεις υπέροχα!