TRAVEL

Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείς στην Ελλάδα αυτή την εποχή

Τρέχει η σκέψη σου. Κοιτάς τις καλοκαιρινές φωτογραφίες ενώ έξω βρέχει καταρρακτωδώς. Σε καταλάβαμε. Αναπολείς διακοπές, ταξίδι, βαλίτσα και au revoir Αθήνα. Να σου πούμε πως δεν έχεις δίκιο θα ήταν ψέμα. Εμείς στο γραφείο κάνουμε τα ίδια με εσένα. Σκεφτόμαστε προορισμούς και εξετάζουμε εξονυχιστικά το ημερολόγιο για αργίες και πιθανά τριήμερα.

Μέχρι να κανονίσεις την άδειά σου και να οργανώσεις την παρέα να σου δώσουμε κάποιες ιδέες για προορισμούς κατάλληλους για την εποχή. Δε θα προτείνουμε Μύκονο Φλεβάρη μήνα. Χρειάζεσαι κάτι πιο χειμωνιάτικο.

Ψάχνεις το πιο πρόχειρο sac voyage και ρίχνεις μέσα τα απολύτως απαραίτητα. Πουλόβερ για το κρύο, σκουφί για τα αυτιά και αθλητικά για να περπατήσεις. Καλό ταξίδι και στείλε και καμια φωτογραφία να μας φάει η ζήλια.

Η Δέσποινα στηρίζει την (πατρίδα) Κύμη

 

Φωτογραφία: Δημάς Κωνσταντίνος

Στην Εύβοια αδερφές μου στην Εύβοια. Σε νησί θα σε πάω και μάλιστα χωρίς να πάρεις καράβι και να ταλαιπωρηθείς με μποφόρ και απαγόρευση απόπλου. Σε στέλνω στην Κύμη. Σε 2 ώρες και κάτι θα βρίσκεσαι στην παραλία και θα χαλαρώνεις βλέποντας τον Ρίχτη που κάποτε φόρτωνε λιγνίτη στα καράβια. Τώρα είναι πια ένα όμορφο φόντο για τη φωτογραφία που θα ανεβάσεις στο Instagram. Ο φιδογυριστός δρόμος που συνδέει την Παραλία με την Κύμη σε περιμένει, όπως και οι 52 στροφές του. Και έφτασες στον τόπο που πέρασα τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής μου. Κάνε βόλτα στην πλατεία, κάνε την επίσκεψή σου στον Άγιο Αθανάσιο και μετά πήγαινε στο Χωνευτικό (ιαματικές πηγές) αλλά και στο Μοναστήρι του Σωτήρος για τη θέα. Λίγο πριν δύσει ο ήλιος θα βρεθείς στη στροφή του Γιαννάκη και θα αφήσεις τα μάτια σου να ”τρέξουν” και να χαθούν. Φάε παραδοσιακό μπακλαβά και πάρε ένα κουτάκι με σύκα για να φέρεις μία κουμιώτικη γεύση στην Αθήνα. Λίγο πριν την επιστροφή νιώσε υπερηφάνεια για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες όλων των εποχών. Ο Γεώργιος Παπανικολάου (τεστ Παπ) γεννήθηκε στην Κύμη. Το άγαλμά του κοσμεί την κεντρική πλατεία.

Η Μαριέτα προτείνει Θεσσαλονίκη

 

Η αλήθεια είναι ότι θα πρότεινα δαγκωτό Αιδηψό, αλλά αφού υπάρχει Εύβοια ήδη στη λίστα δε θα το κάνω. Άλλωστε, υπάρχει μια άλλη πολύ καλή επιλογή για αυτή την εποχή και δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη. Κάναμε ολόκληρο αφιέρωμα, έχουμε άποψη επί του θέματος. Η νύφη του Βορρά, σερβίρει φανταστικούς ζεστούς καφέδες, υπέροχα φαγητά και θέα. Τι κι αν είναι χειμώνας, εκεί έχει – σχεδόν πάντα – ήλιο και η aβόλτα δίπλα στο Θερμαϊκό δε συγκρίνεται. Να θυμίσω ότι εμείς είχαμε τολμήσει το ποδήλατο και ήταν μοναδική εμπειρία. Τόλμησε το και μη ξεχάσεις να πας την ώρα που πέφτει ο ήλιος. Να έχεις μπαταρία στο κινητό και να προετοιμαστείς για υπέροχο ουρανό.

Η Σάββια σε καλεί στην Αράχωβα

 

Αν είσαι με το αμόρε ακόμα καλύτερα. Η ατμόσφαιρα μαγική. Θα κλείσεις φυσικά δωμάτιο σε ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο με τζάκι στην Αράχωβα γιατί ταιριάζει γάντι με τον καιρό. Τι καλύτερο από το να πας στα χιόνια, να κυλιστείς στην πίστα του χιονοδρομικού (εκτός αν είσαι ειδική στην κατάβαση) και να απολαύσεις την θέα; Σου προτείνω να πας για φαγητό στο Αρχοντικό. Τέλος μια βόλτα στους Δελφούς, που είναι και δίπλα είναι απαραίτητη.

H Mάριον θέλει να ξαναπάει Πήλιο

 

Γραφικό, ρομαντικό, χειμωνιάτικο, ατμοσφαιρικό. Πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που το επισκέφθηκα, αλλά νομίζω πως την επόμενη φορά που θα ψάχνω προορισμό για χειμερινή απόδραση θα είναι πρώτο στη λίστα. Εκεί ο χειμώνας έχει μυρωδιά πεύκο και κουκουνάρι, το βράδυ φοβάσαι να κυκλοφορείς και δε λυπάσαι να μείνεις στο δωμάτιό σου και να τυλιχτείς με μια φλοκάτη, μια κουβέρτα, να ρίξεις έναν άνθρωπο πάνω σου να σε ζεστάνει. Βόλτες στην Τσαγκαράδα, καφές με γάντια κάτω από τον τεράστιο πλάτανο κι ένα σκηνικό που μοιάζει με ταινία για να σου θυμίζει συνέχεια να ζεις σαν να πρόκειται να πάρεις Όσκαρ.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Δημάς Κωνσταντίνος