TRAVEL

6 υπέροχες αμμώδεις παραλίες στην Ελλάδα

Το travelblog maryhop.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, σου δείχνει τις 5+1 υπέροχες ελληνικές αμμώδεις παραλίες.

Το travel blogging είναι ένα μεγάλο ταξίδι.

Είναι ατελείωτη περιπέτεια, ασταμάτητη περιπλάνηση, μυστήριο, εξερεύνηση, γνωριμία.

Έχοντας περιπλανηθεί στις πιο γνωστές αλλά και απίστευτες γωνιές του κόσμου, ήρθε η ώρα να κάνω focus σε μέρη ελληνικά. Και αν με ρωτάς τί τριγυρνά στο μυαλό μου, θα σου πω μόνο αυτό: ΠΑΡΑΛΙΑ. Ξεγνοιασιά, ηρεμία, ήλιος, λαδωμένα γυαλιά, θάλασσα, μυρωδιά καρύδας, πετσέτα βρεγμένη, ελληνικό φως, μαλλί αλατισμένο, άμμος, άμμος και ΑΜΜΟΣ.

Η φάση είναι Ελλάδα, νησιά, παραλίες.

Η φάση είναι ελληνικό καλοκαίρι!

 

Μαζί σου θα ζήσω την πρόκληση και θα ταξιδέψω σε μέρη καινούρια, μοναδικά, εκεί που η άμμος κολλάει στα μαλλιά και λερώνει υπέροχα τη σαγιονάρα σου. Αυτή είναι η φάση μου! Τρέχα να βάλεις μαγιό και πάμε να περπατήσουμε, να κολυμπήσουμε και να χάσουμε το μυαλό μας παρέα, σε έξι μοναδικές, αγαπημένες και δημοφιλείς -ανά τον κόσμο- αμμώδεις παραλίες!

Αγαπημένες αμμώδεις παραλίες:

ΣΙΜΟΣ, Ελαφόνησος

 

Μιας που η παραλία πήρε το όνομά της από τον Καλύμνιο σφουγγαρά Σίμο, την έβαλα πρώτη, έτσι για να τιμήσω και το δικό μου όνομα. Η μικρή Ελαφόνησος, αυτό το μικρό ψαρονήσι κατάφερε να γίνει ξακουστό χάρη σε αυτήν την παραλία. Ψιλή, χρυσή άμμος, για τα μαλλάκια σου μόνο και αμμόλοφοι τριγύρω, για τα ποδαράκια σου επίσης. Η παραλία αποτελείται από δύο ορμούς, το Σαρακίνικο και το Φράγκο. Θέλεις ησυχία; Θέλεις ομπρέλα; Θέλεις ξαπλώστρα; Θέλεις βαβούρα μήπως; Διάλεξε τί προτιμάς και στρώσε πετσέτα! Αυτά τα νερά ζητούν την προσοχή σου.

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ, Λευκάδα

 

Η διασημότερη αλλά και πιο απομακρυσμένη παραλία της Λευκάδας. Πολυβραβευμένη και ξακουστή, με λευκή άμμο και νερά πεντακάθαρα, καταγάλανα και κρυστάλλινα. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Δυσκολεύεσαι να παρκάρεις, κατεβαίνεις πολλά σκαλιά και αντικρίζεις γκρεμό. Αλλά πώς να κρατήσεις μούτρα σε μία τέτοια, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, μαγευτική παραλία; Πώς να της πεις “Σιγά μη σου ξανάρθω”; Κάπου διάβασα, πως σε αυτήν την παραλία νιώθεις αποκομμένος από την πραγματικότητα. Θέλω να ισχύει. Θέλω να το ζήσω.

ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ, Νάξος

 

Θεωρείται η καλύτερη παραλία του νησιού και μία από τις καλύτερες της Ελλάδας, με διακρίσεις από αξιόπιστα διεθνή περιοδικά τουρισμού. Με μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο, μία της μεριά βλέπει ανατολή, η άλλη δύση. Και επειδή, μάλιστα, βρίσκεται και στη νότια πλευρά του νησιού, γι᾽ αυτό ο Βοριάς με τους ανέμους του δεν την αγγίζει εύκολα. Η σπυρωτή, ξανθιά άμμος και τα πεντακάθαρα νερά κάνουν τη φάση ακόμη καλύτερη. Μερικώς οργανωμένη και μερικώς απελευθερωμένη, εδώ στήνεις δική σου ομπρελίτσα στην άμμο ή ξεχύνεσαι για θαλάσσια σπορ. Το ένα πόδι μου είναι ήδη εκεί.

ΜΕΣΑΚΤΗ, Ικαρία

 

Αν νόμιζες, όπως κι εγώ, πως η Ικαρία είναι μόνο φοβερά πανηγύρια, RETHINK. Εκεί, λίγο έξω από το χωριό Αρμενιστής, υπάρχει θησαυρός, σου λέω. Άμμος χρυσάφι, νερό κρύσταλλο, παραλία διαμάντι. Θέλεις φάση reggae; Θέλεις φάση “δαμάζω τα κύματα”; Θέλεις ομπρέλα-καλάμι; Θέλεις να ζήσεις σαν ερημίτης; Θέλεις και ποτάμι να σου φτιάξει το σκηνικό; Η φάση είναι “ΕΔΩ θα τα βρεις όλα”! Και τώρα που βρήκαμε το θησαυρό, μπορούμε να πανηγυρίσουμε παρέα.

ΚΛΕΦΤΙΚΟ, Μήλος

 

Παραλία σαν όλες τις άλλες, δεν την λες. Παραλία συμβατική, κλασική και συνηθισμένη, επίσης δεν την λες. Αυτό που αντίκρυσα, ψάχνοντας γι᾽ αυτήν την παραλία, ήταν αυτό που λέμε “one-of-a-kind”. Ένα μοναδικό διαστημικό τοπίο, ουσιαστικά ένα σύμπλεγμα από γκριζόλευκους, ηφαιστειογενείς βράχους με περίεργες μορφές, σπηλιές και κοιλώματα. Έχει και nickname: Θαλάσσια Μετέωρα. Εύστοχο, θα πω. Εάν, λοιπόν, μέσα σου καταπιέζεις έναν πειρατή, στο Κλέφτικο μάλλον θα τον απελευθερώσεις. Εδώ η φάση είναι πειρατική.

ΠΟΡΙ, Πάνω Κουφονήσι

Το Πορί είναι μία παραλία-αποκάλυψη και θεωρείται μία από τις καλύτερες των Κυκλάδων. Εδώ που τα σμαραγδένια, τιρκουάζ νερά και η απαστράπτουσα λευκή άμμος συναντούν τις πιο hippster και trendy σαγιονάρες, θα βρεις τον παράδεισό σου. Βρίσκεται βορειοανατολικά στο Πάνω Κουφονήσι, λίγο έξω από την Χώρα και αν είσαι και rock addict, να ξέρεις ότι εδώ διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα μοναδικό rock festival. Αγαπάμε τη γλυκιά του απομόνωση, τις μοναδικές εικόνες του, την εναλλακτική του φάση κι ας έχει αλλάξει λιγάκι τα τελευταία χρόνια. Παραμένει ένα νησί ιδιαίτερο και ΑΥΤΗ η παραλία απομακρύνει την κάθε αμφιβολία.

Διάβασε επίσης στο Maryhop.gr

Greek Hops, Greek Stops.

Μαδρίτη: 10 νοστιμιές που λάτρεψα