TRAVEL

Το ξενοδοχείο Ritz θα ταξιδέψει εσένα και το μωρό σου σε μια άλλη εποχή

To μπαρόκ παλάτι το οποίο στεγάζει το γνωστό ξενοδοχείο Ritz Madrid by Belmond βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στο κέντρο της Μαδρίτης, στο "Χρυσό Τρίγωνο". Οπως το βλέπεις αρχικά σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, νομίζεις ότι έχει ξεπεταχτεί από τις αρχές του 19ου αιώνα, κάτι που είναι αλήθεια και για πάρα πολλά από τα κτίρια και αξιοθέατα της πόλης. Λόγω της θέσης του Ritz, όποιος διαμένει εκεί μπορεί να επισκεφτεί με τα πόδια τα περισσότερα μουσεία, αξιοθέατα, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα της Μαδρίτης. 

Από τη Σοφία Κλότσα

Το παλάτι, το οποίο χτίστηκε το 1910 σύμφωνα με την επιθυμία του βασιλιά Alfonso XIII, αποτελεί ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης τα οποία έχουν συμβάλει στο να θεωρείται η Μαδρίτη μια από της πιο ιδιαίτερες αρχιτεκτονικά Ευρωπαικές πόλεις. Από τότε και μέχρι σήμερα, το ξενοδοχείο έχει υποδεχτεί όλη την αριστοκρατία και τους αξιωματούχους της Ευρώπης με αξεπέραστο και αμίμητο στυλ και πολυτέλεια. 

Τα εστιατόρια και τα μπαρ του ξενοδοχείου, με κορωνίδα το εστιατόριο Goya, είναι μέρη συνεχής κίνησης και δραστηριότητας ιδιαίτερα για την Ισπανική αριστοκρατία.

Η εξωτερική του ταράτσα, συνήθως καλυμένη με ποικιλόμορφα φύλλα, είναι χώρος προτίμησης για τα παραδοσιακά κυριακάτικα brunch των ισπανών, πριν πάρουν την κυριακάτικη βόλτα τους στο κοντινό και πολύ γνωστό πάρκο Retiro. 

 

Το ξενοδοχείο προσφέρει πολλές παροχές όπως business center και για αυτό το προτιμάνε πολλοί business travelers από όλο τον κόσμο. Το business center διαθέτει δίγλωσση γραμματειακή υπηρεσία, internet access, pc, τηλέφωνo, fax, φωτοτυπικό, printer και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί ένας business traveler. ‘Ολα τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν Internet access και fax είναι διαθέσιμο σε όλα τα δωμάτια κατόπιν ζήτησης.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ένα καταπληκτικό κέντρο ευεξίας το οποίο είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα. Το Bodyna Wellness Centre είναι μια όαση για χαλάρωση και αναζωογόνηση και παρέχει μια ποικιλία από θεραπείες μασάζ και ομορφιάς. Υπάρχει ακόμη ένα μικρό αλλά πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο όπου οι πελάτες του ξενοδοχείου μπορούνε να κανονίσουν  μαθήματα personal training.

Το Ritz είναι ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τις οικογένειες. Διαθέτει εστιατόρια με παιδικά μενού και ειδικά καθίσματα, καθώς και baby-sitting services κατόπιν ζήτησης. Έχει επίσης ειδικές τουαλέτες για παιδιά και καθώς και μια βιβλιοθήκη με DVD Cartoon και playstation. Ενώ ακόμα προσφέρει στους πελάτες του ειδικά κρεββατάκια/κούνιες για τα μωρά, καθώς και θερμαντήρες νερού και γάλακτος.

 

Τα μωρά μέχρι 2 ετών διαμένουν δωρεάν στο δωμάτιο σε κούνια που τους παρέχει το ξενοδοχείο. Για τα παιδιά 3-11 χρονών υπάρχει η δυνατότητα να μπει κρεβάτι χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση ώστε να μείνουν με τους γονείς τους είτε σε deluxe δωμάτιο, είτε σε σουίτα. Τέλος για τα παιδιά από 12 ετών και πάνω μπορεί να μπει ένα extra κρεββάτι σε deluxe δωμάτιο ή σουίτα με κάποια επιπλεόν χρέωση.  

Πιο συγκεκριμένα τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι όλα – τόσο τα classic όσο και τα deluxe – πολύ άνετα και διακοσμημένα με μοναδικό και ξεχωριστό στυλ. Καταπληκτικά στο χέρι υφασμένα χαλιά, έπιπλα εποχής, κεντημένα λινά, και κομψά μαρμάρινα μπάνια είναι μερικοί από τους λόγους που το ξενοδοχείο είναι τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των αρχηγών κρατών και των αξιωματούχων.

 

Τα κλασσικά δωμάτια είναι γενναιόδωρα σε μέγεθος και το καθένα από αυτά έχει το δικό του εξευγενισμένο στυλ. Κάποια έχουν θέα στην αυλή του ξενοδοχείου και κάποια στην κεντρική πλατεία Lealtad. Τα deluxe δωμάτια είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος με θέα στο μουσείο Prado ή στο κήπο του ξενοδοχείου και την πλατεία Neptune. ‘Ολα τα μπάνια προσφέρουν και μπανιέρα και ντους, και κάποια από τα δωμάτια έχουν και μπαλκόνι. 

Στις σουίτες του Ritz μπορεί να απολαύσει κάποιος διακοπές πολυτελείας σε ένα αυθεντικό belle époque ύφος.

Μοναδικά σχεδιασμένες με σχολαστική προσοχή στην λεπτομέρεια, οι σουίτες μας διαθέτουν χειροπείητα χαλιά, κεντημένα λινά, έπιπλα αντίκες, και υπέροχη θέα.

Οι junior σουίτες του ξενοδοχείου προσφέρουν περισσότερο χώρο από τα δωμάτια, ένα κομψό καθιστικό και θέα στους όμορφους κήπους του Ritz.  Οι deluxe one-bed σουίτες διαθέτουν μεγάλο καθιστικό, ένα μπάνιο με φυσικό φως και θέα στους κήπους του ξενοδοχείου, το μουσείο Prado και/ή την πλατεία Lealtad.

Ακόμη και εάν δεν επιλέξετε το Ritz Βelmond για τη διαμονή σας θα πρέπει να το επισκεφτείτε σίγουρα μια και είναι ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πόλης όπου έχουν διαμείνει κατά καιρούς πολλές γνωστές προσωπικότητες. H επίσκεψη σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο είναι από μόνη της εμπειρία και αξιόλογος προορισμός!