LIFE

Απενοχοποίηση τώρα: Οι πιο ντροπιαστικές στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας

H γυναίκα "πρέπει" να είναι ένα στολίδι. Η εικόνα της αγαλματένιας ομορφιάς που περνά και σκορπά νεραϊδόσκονη, ενώ παράλληλα κινείται στο χώρο σαν οπτασία χωρίς ποτέ να κάνει λάθη και ζει ανάμεσα σε φρου φρου και αρώματα.

Αυτή την εικόνα που μόλις έκανες, ξέχασε τη και προσγειώσου. Σκέψου εκείνες τις μέρες που ξυπνάς αλλαφιασμένη, με ένα καινούριο σπυράκι, σκουντάς σε όλα τα έπιπλα και ξέρεις πως αυτή η μέρα δε θα είναι τόσο θηλυκή όσο η προηγούμενη. Η γυναίκα δεν είναι μόνο o περιποιημένος εαυτός της, αλλά είμαστε και όλες εκείνες οι γελοίες στιγμές που απ’ τη μια δε θέλουμε με τίποτα να θυμόμαστε, αλλά από την άλλη συχνά μας κάνουν να γελάμε. Ξέχνα λοιπόν την ευθιξία σου και την εικόνα της “τέλειας” που προσπαθείς να πλασάρεις και θυμήσου μαζί μας όλες εκείνες τις στιγμές που ένιωσες ντροπή.

Το φόρεμα μέσα στο καλσόν

 

Αν δεν σου έχει τύχει ή δεν υπήρξες μάρτυρας ενώ συνέβη στη μπροστινή σου, δεν ξέρεις πόσο άβολο είναι. Όπως μας ενημέρωσε η Δέσποινα Δημά, μετά την προσωπική της εξομολόγηση πάνω στο θέμα, όταν επισκέπτεσαι την τουαλέτα και ανεβάζεις το εσώρουχο ή το καλσόν σου, τότε η άκρη του φορέματος ή της φούστας σου είναι πολύ εύκολο να παγιδευτεί μέσα σε αυτό και να βγεις έξω ούσα “ακάλυπτη” από τη μία μεριά των οπισθίων σου. Η καλοκαιρινή εκδοχή αυτού του συμβάντος, θέλει την παθούσα με το φόρεμα χωμένο μέσα στο εσώρουχό της. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βρεθεί κανείς να σε σώσει από αυτή την κατάσταση, γιατί όλοι θα γελούν μαζί σου.

Οι δύσκολες μέρες και ο λεκές

Δε χρειάζεται επεξήγηση εδώ, σίγουρα έχεις λερωθεί όταν έχεις περίοδο. Είναι εξίσου άβολο να λερωθεί το παντελόνι σου, το εσώρουχο σου, ή το σεντόνι σου. Φυσικά όταν είσαι έξω επιστρατεύεις ζακέτες, πουκάμισα και οτιδήποτε έχεις, το δένεις στη μέση σου και περπατάς σαν να έχεις κλέψει εκκλησία. Είναι απ’ τις στιγμές που αν μπορούσες θα φορούσες τον αόρατο μανδύα του Χάρι Πότερ.

 

Κραγιόν στα δόντια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απομυθοποιητικό από τα σαρκώδη κόκκινα χείλη, τα οποία μόλις χαμογελούν αποκαλύπτουν μια λευκή οδοντοστοιχία με λεκέ από το κραγιόν. Πόσο θες να ανοίξει να σε καταπιεί η γη όταν το ραντεβού σου σου κάνει νεύμα να καθαρίσεις το δόντι. Ο δε θόρυβος του δαχτύλου σου πάνω στην αδαμαντίνη, που ακούγεται σαν υαλοκαθαριστήρας στα αυτιά σου, τρομακτικός.

 

Το eye-liner το έβαλε στα πόδια

Λίγες ώρες μετά την εφαρμογή ενός eye-liner αμφιβόλου ποιότητος, ή αν είσαι ευσυγκίνητη και δακρύζουν τα μάτια σου, έχεις σίγουρα βιώσει το look “κλαίω με μαύρο δάκρυ”. Είναι αυτό που μπορεί να σε μεταμορφώσει σε drama queen ενώ είσαι η χαρά του χωριού, η “Καλομοίρα” της πόλης. Τρομάζει ο κόσμος και δεν ήρθε ακόμα και το Halloween.

 

Το ατίθασο εσώρουχο

Μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της έχει τουλάχιστον ένα εσώρουχο που δε θέλει με τίποτα να βολευτεί μέσα στο παντελόνι της. Σαν να είναι αυτόνομες προσωπικότητες και ζωντανεύουν με το που σκύβεις, ή με το που κάθεσαι και αποφασίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και να σου κλέψουν την παράσταση ή απλά αλλάζει θέση και πρέπει να βάλεις όλο το χέρι σου για να το ξανατοποθετήσεις. Τα τινά είναι δύο: ή φοράς το πιο άθλιο λευκό string του συρταριού σου, ή φοράς το πιο πολύχρωμο – πουά – ριγέ με φραμπαλά, υπερτεράστιο βρακί που έχεις. Όποια κι αν είναι η περίπτωσή σου, είσαι πλέον δημόσιο θέαμα.

 

Απρόσμενος εξαερισμός

 

Εδώ υπάρχουν δύο σενάρια. Το ένα αφορά στις φορές εκείνες που – για να το πω σεμνά – “πέρδεσαι” ενώ είτε είσαι με το αγόρι σου και φιλιέστε ή απλά κάθεστε χωρίς να μιλάει κανείς σας εκείνα τα καταραμένα δευτερόλεπτα που – άνθρωπος είσαι – θα τύχει να απελευθερωθούν άθελά σου αέρια. Σε άλλα νέα δε μπορεί να μη σου έχει συμβεί αυτό κατά τη διάρκεια του σεξ, ή ακόμα συχνότερα ο αέρας να προέρχεται από την ευαίσθητη περιοχή σου από φυλακισμένο αέρα. Δε θα το λέγαμε και πολύ ρομαντικό.

 

Το φαγητό δεν έφτασε στον προορισμό του

Αντί να το καταπιείς, το μαρούλι έμεινε στο δόντι. Αν έχει μείνει μπροστά στους κυνόδοντες, θα γίνεις λίγο ρεζίλι, αλλά μετά από κάποια ώρα θα σου το πουν και θα το καθαρίσεις. Αν όμως σου έχει κολλήσει στους φρονιμίτες, θα γρατσουνάς επί πολλή ώρα τη γλώσσα σου και θα χρειαστεί εν τέλει να βάλεις το χέρι στο στόμα και να το αφαιρέσεις με το νύχι. Όχι και τόσο καθωσπρέπει.

 

Κουβαλάς δωράκι από την τουαλέτα

 

Δε μιλάω για τίποτε άλλο από μια ουρά από χαρτί υγείας ή οποία “πιάστηκε” από το παντελόνι, το εσώρουχο, τη φούστα σου και αγκιστρώθηκε εκεί θέλοντας να σε συντροφεύει όλο το βράδυ στο μπαρ. Σαν μια άλλη ουρά νυφικού, αλλά χωρίς τον γαμπρό, την εκκλησία και τα παρανυφάκια.

 

Θορυβώδης χώνεψη

Το ρέψιμο είναι σίγουρα μια από τις στιγμές για τις οποίες μια γυναίκα θα έπρεπε να νιώθει άβολα όταν της συμβαίνει. Το γεγονός ότι ορισμένες βέβαια το κάνουν και με περηφάνια επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους ως προς την ένταση που μπορούν να πετύχουν, δεν ξέρω πώς μπορώ να το σχολιάσω. Αρκετά έξυπνο για να μην δείξουν ότι ντράπηκαν πάντως.

 

Το παραλίγο τέλειο ξύρισμα

Ξυρίζεσαι επί ένα τέταρτο, φοράς μίνι, βγαίνεις έξω και κοιτάζοντας τη γάμπα σου, βλέπεις μια κάθετη, ολόισια γραμμή από τρίχες να “κοσμεί” το πόδι σου από τη γάμπα μέχρι τον αστράγαλο. Όχι και τόσο περήφανη για τη νέα σου φούστα πια έτσι; Ή μήπως ξέχασες εκείνη τη φορά που δεν ξύρισες τη μασχάλη σου, έβαλες τιραντάκι και συνάντησες όλες τις παλιές σου συμμαθήτριες; Ναι, σήκωσες όλο χαρά το χέρι να τις χαιρετήσεις και ω του θαύματος το τοπίο ήταν τριχωτό.

 

Αποσμητικό, καλέ μου φίλε

Μπορεί να σε ενοχλεί που ορισμένοι άνθρωποι μπαίνουν στο μετρό και μυρίζουν, αλλά δε γίνεται να μη σου έχει τύχει να φύγεις από το σπίτι έχοντας ξεχάσει να βάλεις αποσμητικό και εκείνη να είναι η μέρα που απαιτεί από μεριάς σου το περισσότερο τρέξιμο! Αυτό θα πει φυσικό άρωμα. Η λύση με το κρεμοσάπουνο στην τουαλέτα, φαντάζομαι είναι γνωστή.

 

Σκισμένο ρούχο (και όχι επειδή θες να κάνεις σεξ)

Με τα πολύ στενά παντελόνια ή φούστες ελλοχεύει ο κίνδυνος να σκιστούν. Θες να σκύψεις, να κάτσεις πιο άνετα, να ξεντυθείς στην τουαλέτα, ο σκισμένος καβάλος τρομοκρατεί τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Η τακτική ζακέτα στη μέση, σώζει (και εδώ) ζωές.

 

Τι κρίμα που δεν είσαι η γυναικάρα με τα κόκκινα

Η Kelly Le Brock έδωσε μια άλλη διάσταση στο ατύχημα “μου σηκώθηκε η φούστα” στην ταινία “The Woman in Red”. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολυ διαφορετική, σπάνια συμβαίνει σε άδειο γκαράζ, με αισθησιακή ηχητική υπόκρουση κι εσένα να το απολαμβάνεις και να χορεύεις σεξουαλικά, ενώ ο αέρας σου σηκώνει παιχνιδιάρικα το φόρεμα. Ας το πούμε απλά “Η γυναίκα που έγινε ρεζίλι”.

 

Απρεπής φαγούρα

Μας ενοχλεί πολύ όταν οι άντρες ξύνουν τα γεννητικά τους όργανα μπροστά μας, όμως η αλήθεια είναι πως μπορεί να συμβεί και σ’ εμάς να θέλουμε να ξύσουμε την ευαίσθητη περιοχή μας, ειδικά όταν είμαστε φρεσκοξυρισμένες. Φυσικά και είναι άβολο και θα χρειαστεί να κάνουμε πολλές μανούβρες προκειμένου να μη μας δει κανείς την ώρα της “ανακούφισης”.

 

Θες να ξύσεις τη μύτη σου

Δεν έχουν υπάρξει κάποιες φορές που ξεχνιέσαι και βάζεις το δάχτυλο στη μύτη ενώ οδηγείς; Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι οι ίδιες στιγμές που στο δίπλα αυτοκίνητο οδηγεί ένας κούκλος και έχει γυρίσει και σε κοιτάζει. Όχι, αυτόν δεν τον έριξες.

 

Διάβασε ακόμα στο Ladylike

Απενοχοποίηση τώρα: Ας μιλήσουμε για το εσώρουχο της περιόδου

Απενοχοποίηση τώρα: Και τώρα που είναι και αυτός σπίτι, με την τουαλέτα τι θα γίνει;