LIFE

TechGirls: Ένας hacker, ένα cracker και πολλά ερωτηματικά

Έχοντας ήδη δείξει μία φορά πόσο άσχετες είμαστε στα πιο εξειδικευμένα της τεχνολογίας, το Athens Tech College μάλλον περνάει καλά με το να μας ξεμπροστιάζει και να μοιράζει τις γνώσεις του στη συντακτική ομάδα του Ladylike.gr, οπότε μας ξανακάθισε μπροστά στην κάμερα θέτοντας αυτή τη φορά ένα διπλό ερώτημα: "Τι είναι hacker και τι cracker;".

Σύσσωμο το team έσπευσε να εξηγήσει τον hacker, αφού θεωρούμε δεδομένο πως όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τι είναι, καθώς όλες οι παρέες σήμερα έχουν τουλάχιστον έναν άνθρωπο ανάμεσά τους, που θα μπορούσε δυνητικά να κάνει αυτή τη δουλειά. Στο cracker τα βρήκαμε λίγο δύσκολα, κυρίως επειδή κανείς από το Athens Tech δε φρόντισε να μας βοηθήσει. Δε μας είπαν καν το γένος της λέξης cracker. Ή έστω ότι δεν τρώγεται.

Σε αυτή την ερώτηση λοιπόν, η Ειρήνη Πατέλη του πρώτου Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Αθήνας μας έπιασε όλες αδιάβαστες και μας παρέπεμψε στις επιλογές σπουδών του κολεγίου προκειμένου να τα μάθουμε όλα σωστά. Ο Mr. Robot έχει κάνει τελικά μεγάλο κακό σε όσους τον παρακολουθούν.