TRAVEL

Πρώτες διακοπές μαζί του-Οδηγός για να γυρίσετε ζευγάρι

Αλήθεια; Θα πάτε διακοπές με τον Κώστα φέτος; Οι δυο σας; Ζευγαράκι-ζευγαράκι; Για πού λέτε; Ζευγαρονήσι η Σαντορίνη. Πιτσουνάκια μου θα περάσετε τέλεια. Πόσο ρομαντικό. Θα δείτε και το ηλιοβασίλεμα αγκαλιασμένοι. Πόσο cute; Περιμένω φωτογραφίες.

Μη μασάς και μην παραμυθιάζεσαι. Πήρατε την απόφαση και μετά από Χ διάστημα σχέσης θα πάτε διακοπές μαζί, οι δυο σας, χωρίς παρέα, χωρίς τη φίλη σου, χωρίς τον κολλητό του; Δεν είναι όλα ρόδινα ή κι αν είναι είναι πολύ εύκολο το εγχείρημα να αποδειχθεί φιάσκο και όχι ηλιοβασίλεμα να μη δείτε, αλλά ούτε άσπρη μέρα. 111 Μπορεί να έχετε κοιμηθεί μαζί κάποια βράδια αλλά αν νομίζεις πως είναι το ίδιο πλανάσαι πλάνην οικτρά. Εκεί θα είστε ολομόναχοι, χωρίς διαφυγή. 24 ώρες το 24ωρο μαζί. Στην Αθήνα αν σου έσπαγε τα νεύρα έπαιρνες το αυτοκινητάκι σου, στη χείριστη ένα ταξί και πήγαινες σπίτι σου να ηρεμήσει το κεφάλι σου. Στο νησί πού θα πας;

Πουθενά δε θα πας για αυτό καλό θα ήταν να μην φτάσεις στο σημείο του ανυπέρβλητου εκνευρισμού. Να περάσεις καλά, να περάσει καλά και να βρεθείτε και με ζιβάγκο (a.k.a να βγάλετε και χειμώνα μαζί).

Η υπόθεση κοινές διακοπές σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι έχει κανόνες απλούς, λειτουργικούς και σωτήριους. Πριν μπεις στο πλοίο διάβασε προσεκτικά.

Έλα να πάμε στο νησί η μάνα σου, εγώ κι εσύ

Όχι βρε κορίτσι μου, μην το κάνεις το λάθος. Μάνα έχει και θα την αφήσετε στην Αθήνα. Όταν κλαίγεσαι στις φίλες και λες πως είναι μαμάκιας αυτό δεν το είχες υπολογίσει; Μην παριστάνεις τη μαμά του και μην του ζαλίζεις τον έρωτα με τις κάλτσες, τις παντόφλες, τη βρεγμένη πετσέτα και την άμμο. Διακοπές είστε, άμμο θα έχει το δωμάτιο, δε θα έχει ροδοπέταλα. Μην τον κυνηγάς να μαζέψει, να απλώσει, να σκουπίσει, να μη βρέξει το μπάνιο, να μην ξαπλώσει στο κρεβάτι με τα βρώμικα.

Μάτια είναι και κοιτάνε

Dress code παραλίας: μαγιό. Τι περιμένεις να δείτε; Φράκο; Τα κορίτσια που θα περικυκλώσουν το οπτικό σας πεδίο θα είναι πολλά και κάποια από αυτά ”υπερτούμπανα”. Δε γίνεται να μην κοιτάξει πουθενά. Κάπου θα πέσει το μάτι του και είναι και λογικό. Δε λέμε να καρφωθεί σαν λίγουρας αλλά μία ματιά δεν είναι μεμπτή. Μην αρχίσεις τις γκρίνιες, τα σχόλια, τα νεύρα, τα μούτρα και τις μανούρες. Η δική σου διάθεση θα χαλάσει και το αγόρι σου θα δει το διερχόμενο οπίσθιο θες δε θες.

Άσε την προίκα για τα πεθερικά

Είπε κανείς να είσαι με ένα τσίτι πρωί, μεσημέρι, βράδυ; Εγώ δεν άκουσα τίποτα και δε θα είχα το ψυχικό σθένος να το προτείνω. Φυσικά και θα είσαι κούκλα αλλά άσε τις υπερβολές για την πόλη. Στο νησί να είσαι χαλαρή και φυσική. Άσε το μαύρισμα να κάνει τη δουλειά του και να σε μετατρέψει σε ερωτικό κομμάτι που δε χρειάζεται να βάλει τόνους ρουζ και eyeliner για να δείξει θεότητα. Μία βαλίτσα μέτριου μεγέθους είναι μία χαρά. Αφού θα προσφερθεί να την κουβαλήσει (πρώτες διακοπές μαζί είναι αυτές) μην τον φορτώσεις σαν γαϊδούρι. Όσο πιο λίγα, τόσο πιο καλά. Αν υπάρχει το στιλ, μη φοβάσαι τίποτα.

Από Δευτέρα δίαιτα

Το πάλεψες. Έραψες το στόμα και τον χειμώνα που πέρασε ήσουν μία κυρία. Έκανες δίαιτα και έχασες τα κιλά που σε ταλαιπωρούσαν όμως τώρα πάτε διακοπές. Μην του διαλύσεις το νευρικό σύτημα λέγοντας πως δεν τρως τίποτα και θα αρκεστείς σε δύο βραστά καρότα και ένα κομμάτι κοτόπουλο ψημένο χωρίς λάδι από την ορεινή Αρκαδία και μόνο. Σταμάτα να μετράς τις μπουκιές σας και να σας καταπιέζεις. Τόσο χρόνια που έτρωγες σαν να μην υπάρχει αύριο;

Το κινητό ”σκουλαρίκι”

Πήγαμε για μπάνιο σε μία τέλεια παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά και ένα καταπληκτικό beach bar και μετά πήγαμε για φαγητό και πήραμε χωριάτικη σαλάτα με 4 ελιές και φάγαμε και ψάρια και πατάτες τηγανιτές Νάξου και μετά πήγαμε στο δωμάτιο αλλά στη διαδρομή είδαμε ένα πρόβατο γόνιμο και δύο τζιτζίκια και το δωμάτιο ήταν βορειοανατολικό και κάπου εκεί θα σε πετάξει στη θάλασσα και θα έχει και δίκιο. Δεν είναι ανάγκη να μιλάς στο τηλέφωνο με τη μαμά ή την κολλητή σου και να τους λες και την παραμικρή λεπτομέρεια. Θα τα πείτε όταν επιστρέψεις, τώρα είστε οι δυο σας.

Για να πάτε μαζί αλλά να μη γυρίσετε χώρια.

 

Διαβάστε ακόμα:

Διακοπές και single; Περνάς και μόνη σου καλά

Διακοπές με την κολλητή. Να το τολμήσω;

Σε αυτά τα νησιά θα πας single και θα φύγεις δεσμευμένη

Τα αγόρια που θα συναντήσεις το καλοκαίρι