LIFE

“Είσαι ένας χοντρός, άσχημος άνθρωπος”

Στο μετρό του Λονδίνου, μια ομάδα που αυτοαποκαλείται "Overweight Haters Ltd", μοιράζει προσβλητικές κάρτες στους επιβάτες. Όχι σε όλους, σε επιλεγμένους επιβάτες, που μάλλον έχουν κάποια κιλά παραπάνω.

Πρόκειται για μια ομάδα που “μισεί και κοροϊδεύει τους υπέρβαρους ανθρώπους”. Οι κάρτες που μοιράζουν γράφουν “δεν είναι αρρώστια, είναι η λαιμαργία σου… Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις τεράστιες ποσότητες τροφής που καταναλώνεις, ενώ ο μισός πλανήτης λιμοκτονεί. Αποδοκιμάζουμε το ότι σπαταλάς χρήματα του συστήματος υγείας για να ικανοποιήσεις την εγωιστική σου απληστία. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι τρώγοντας λιγότερο θα είσαι κι εσύ καλύτερα, πιο αδύνατος, χαρούμενος, θα βρεις έναν σύντροφο που δεν είναι κανένας διεστραμμένος τσουπωτός – εραστής, και βασικά θα βρεις επιτέλους έναν σύντροφο”.

Διαφωνούμε επίσης που το όμορφο γουρούνι χρησιμοποιείται σαν προσβολή. Δεν είσαι γουρούνι. Είσαι ένας χοντρός, άσχημος άνθρωπος.

Η Kara Florish υποστηρίζει ότι δέχτηκε μια τέτοια κάρτα και την ανέβασε στο Twitter.

 

Έπειτα υπήρξε κι άλλος ένας χρήστης που ήταν μάρτυρας ενός περιστατικού, στο οποίο ένας “νέος χίψτερ άντρας” μπήκε βιαστικά στο βαγόνι, έδωσε μια κάρτα σε μια γυναίκα και βγήκε ξανά έξω από τον συρμό. Εκείνη το διάβασε και έκλαψε.

 

Το καλό είναι πως οι υπεύθυνοι των μέσω μεταφοράς προσπαθούν να βρουν όσους ευθύνονται γι’ αυτό. Όπως είπαν χαρακτηριστικά “οι πελάτες μας έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση”.

Όπως και να ‘χει, αυτόν που σου δίνει το χαρτάκι τον κλωτσάς ή δεν τον κλωτσάς έξω από το βαγόνι;